Despre Vladul născut de Sfîntul Gheorghe

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Imprevizibile sînt căile (D)om(n)ului. Dacă-mi spunea cineva încă acum cîteva zile, că Filat îl va susţine pe Chirtoacă în aceste alegeri locale generale, îl scuipam în ochi, sau cel puţin îl catalogam drept nebun sadea. Astăzi ne-am convins că e posibil şi aşa ceva. Cu mica rezervă doar, că vor veni timpurile în care Vlad Filat va cere răsplată dublă.

Liberal-democratul spune că „s-a maturizat politic”, dar de bună seamă nu e aşa. Filat nu s-a maturizat deloc şi probabil că mai zboară prin vis. Pentru el, ca şi pentru un alt mare Vladimir din ţara asta, nu există nimic în afară de „propria persoană” şi „visul lui Mohamed” (cel care a fondat religia islamică, cînd a visat un stejar care se extindea deasupra întregii lumi, iar odată cu această extindere se auzea: „Allah, Allah, Allah”). Pentru el nu există „Alianţă” sau „partid”, există „Eu”. La trezit plecarea lui Godea. La fel ca un ulcior de apă rece peste faţă.

Anume el, Vlad Filat, a fost cel care a pierdut fiind în aceiaşi luptă cu Dorin Chirtoacă în 2007. Frustrările liderului PLDM pentru primărie, sînt prea mari pentru a face aşa cadouri. Aici nu există loc pentru cedări.

Dacă liderul fracţiunii liberal-democrate din Parlament, Mihai Godea, avea să rămînă unde-a fost, Filat l-ar fi trimis pe Bodiu şi mort la luptă. Însă cum extinzîndu-se spre primării consolidîndu-şi puterile pe plan local, Filat îşi pierdea nucleul, a fost nevoit să se retragă, să-şi recapete poziţia din interiorul partidului şi al Alianţei.

Unde e echipa de altă dată a Partidului Liberal Democrat? Vitalie Nagacevschi, Alexandru Tănase, Mihai Godea, chiar şi Călin Vieru, toţi sau dus pe apa sîmbetei. Se vede că nu de viaţă bună s-au dus. În caz că continua Filat avea doar o cale, să piardă şi Alianţa, iar cu asta înalta funcţie şi poziţia.

Vîrful muntelui rămîne sus cît timp are poalele mari; sabia taie doar cînd are mîner puternic; Ştefan cel Mare urca pe cal numai după ce călca pe „moviliţă”; şi doar şopîrla îşi continuă mişcarea şi fără de coadă.

Unde e Premierul fără votul din Parlament al AIE? Cine e liderul liberal-democrat fără deputaţii liberal-democraţi? Ce e Regele fără Popor?

E Vladul născut de Sfîntul Gheorghe.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii