Despre o generație de cosmonauți nerealizați (parabolă)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Încă pe când era în clasa 7-a, Vasilică își dorea să devină cosmonaut.  “Într-o bună zi voi zbura în cosmos, poza mea va fi în toate manualele școlare, prietenii mă vor invidia, iar părinții vor fi mândri de mine.”, își spunea el.

Acest vis a devenit atât de obsedant, încât  nu mai putea sta locului. A început să scrie pe gardurile și zidurile din oraș – “Sunt cosmonaut și punctum!”, și-a  fabricat tricouri cu chipul lui Iurii Gagarin. A învățat pe de rost toate cântecele care aveau ca subiect cosmosul și cosmonauții, a privit toate filmele SF legate de aventurile din spațiul cosmic. Adică, a făcut totul pentru a-și realiza visul măreț.

În scurt timp, Vasilică a încetat să mai meargă la școală și a început să fumeze iarbă și alcool. Visul zborului în cosmos continua să îl urmărească la orice pas. Fiind amențit de fum și spirt, imaginația lui pleca spre cele mai îndepărtate locuri ale universului. Revenit din feerie, fața lui devenea brusc tristă și întunecată.

A început să fie înconjurat de cei mai degradați indivizi din cartier. Pentru a face bani, a început să fure. A ajuns să fie un client permanent al sectoarelor de poliție.

Visul legat de cosmonautică a început să se stingă încetul cu încetul. Când este întrebat de cunoscuții săi cum mai merge realizarea visului său, dă a lehamite din mână, lăsând ochii în jos.

Peste trei ani, vechii colegi l-au regăsit la unul șantiere de construcții din Moscova, unde în pofida tinereții sale, arăta ca un bătrân mâncat de vreme și greutăți.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Octavian Racu

Octavian Racu

-sociolog, jurnalist- Născut în municipiul Chişinău, Republica Moldova Telefon(-oane) Mobil: +373 79776454 E-mail(uri) octavianracu@yahoo.com, octavianracu@gmail.com Data naşterii 13 octombrie 1984 - 2008 – 2011 – redactor ...

Ultimele articole