Despre „Noi suntem poporul”.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După o zi de “Noi suntem poporul!”, e timpul să numărăm bobocii. Poliţia spune că au fost aproximativ 16 mii de oameni. Cred eu că, majoritatea au ieşit în stradă mânaţi de nevoi, ceilalţi de bani. Şi aici s-a negociat la greu, întrucât unii au fost amăgiţi cu 200 de lei, alţii cu 150, iar cei mai săraci au căzut de acord să vină la protest pentru 50 de lei. Vedeţi aici ce spune şi tânărul din Cimişlia.

Evident că, cel mai important lucru, este ceea ce s-a vorbit de pe scenă. Mesajele pe care le-au transmis liderii mulţimii. Toţi, dar absolute toţi au vorbit despre distrugerea unui sistem, dar nimeni nu a vorbit celor adunaţi despre ce va fi mai departe. Bine, cade Guvernul şi ce urmează? Platforma DA strigă “jos!” ca să adune electorat, doar că nu-i va putea promova apăra interesele pentru simplu motiv că nu va accede la guvernare. Astfel, acum Năstaşii nu fac decât să toarne apă la moara lui Usatîi şi Dodon. Liderii DA nu au stofă de politicieni, altfel nu şi-ar tăia creanga de sub ei. Cât de calculat trebuie să fii atunci când etichetezi poliţia, CNA şi alte structuri de forţă drept „parşive”. Această ofensă vizează mii de oameni, care niciodată nu te vor mai vota. Dar de unde cultură. Imaginile vorbesc de la sine.

12645169_10153796820638444_4028997467034054579_n

În aceste condiții, ce au de câștigat moldovenii din mariajul platoformei DA cu Usatîi și Dodon? Ce ne aşteapă, vedeţi în poza de mai jos, surprinsă de agora.md la proteste.

12552597_1136780272999694_431649690388794768_n

Ne certăm cu vestul și așteptăm rușii cu pâine și sare exact cum au făcut-o unii în 1940. Între timp, ei nu așteaptă o invitație. Ei vin și singuri. Sunt atât de agresivi, încât atacă unioniștii ziua în amiaza mare în centrul captitalei. Asta s-a întâmplat și astăzi cânt câțiva tineri au venit să depună flori la monumentul lui Ștefan cel Mare. Au fost numiți „pederași români” pentru simplu motiv că au venit cu steaguri românești la monument.

Situația e mai mult decât gravă. Despre asta a scris pe facebook și Mihai Ghimpu. Dar e prea tare mesajul ca să-l interpretez. Îl vedeți integral chiar aici dacă nu aveți un cont pe facebook. La 157 de ani de la mica Unire, Moscova, prin sateliții săi – PSRM, PN și „salvatorii” neamului – Platforma DA, formează Consiliul Salvării Naționale (CSN). Acest CSN s-a „creat” astăzi, sub cupola putinistă, în Piața Marii Adunări Naționale, prin votul celor prezenți la miting. Dovadă este știrea de la 10:01 la canalul rusesc ORT, știre dată despre formarea CSN cu mult înainte de a se începe mitingul. Așadar, dragi romani moldoveni, avem cum se vede, un nou slogan: „sus Moscova, jos București și Bruxel” și continuăm ” sus Troica jos Ghimpu” ?!!!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole