Despre curajul mersului înapoi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Într-un text de o gratuită, și macabră, ironie(http://vox.publika.md/social/de-ce-trebuie-adoptata-legea-nediscriminarii-214631.html), Racu Octavian îi pune pe handicapați, homosexuali, atei, musulmani, bătrâni, femei, copii – adică pe toți cei pe care legea antidiscriminare ar trebui să-i apere – într-același rând și pe același cântar cu canibalii, necrofilii și pedofilii. Prin acest gest curajos, domnul Racu s-ar face câștigător al premiului Rugul Inchiziției și al medaliei de lemn a gărzii de fier, desigur, dacă acestea ar exista…

E admirabil totuși curajul cu care omul nostru evită realitatea. Să existe atâta literatură despre Europa, Occident în genere, drepturile omului – și să n-o citești! Să poți viziona atâtea filme despre lumea modernă, bune, luminoase, umaniste – și să nu le vizionezi! Să poți îndrăzni a merge în Occident într-o excursie care să-ți dovedească că occidentalii sunt normali – și să nu îndrăznești! Acesta e curajul mersului înapoi, spre trecut, al domnului Racu.

Citeam astăzi că undeva într-un bar italian a intrat un marocan și a cerut o cafea. Barmenului nu i-a plăcut marocanul și nu i-a dat cafeaua. Marocanul l-a denunțat. Acum barmenul va avea un dosar deschis la poliție. Pentru că în Italia există o lege antidiscriminare. Dar Moldova nu, nu are nevoie de o astfel de lege. Pentru că, dacă nu ar mai putea să-i discrimineze pe alții, discriminatorii moldoveni s-ar simți discriminați!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Victor Druţă

Victor Druţă

Am fost octombrel, pionier, comsomolist, când am citit și am scris texte. Am fost soldat în stepele Asiei, unde am citit și am scris texte. Am fost student, am fost profesor - și am citit, am scris texte. Azi sunt emigrant la Roma, și ce fac? Citesc...

Ultimele articole