Despre cele mai mari greşeli care le comite opoziţia

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Niciodată nu mi-a plăcut să analizez politica moldovenească, de aia o voi analiza şi pe cea americană. Tema pe care o redau vizează atât şi Partidul Republican, condus de Mitt Romney, atât şi Partidul Comunist, condus de Vladimir Voronin.

E vorba de greşelile care fac opoziţia-nesemnificativă, redând un loc gol al Conducerii unui Stat

I- Uită de alegătorii lor

Atâta timp cât te-ai văzut pe locul 2 într-o luptă, nu-ţi mai pasă de cei care te-au votat şi uiţi de ei pe 3 ani, până la următoarea campanie electoral[, unde ieşi şi le zici :

„I didn’t forget you, because, I love you all”

Alegătorii nu au obligaţiuni faţă de candidatul politic, ci, Candidatul are obligaţiunea veşnică faţă de alegători, căci, ei au avut şi au încrederea în el.
Dar nepăsarea şi uitarea acestei reguli de aur face candidatul mai slab şi vulnerabil până la campania electorală.

II- Stoparea Campaniei Electorale

Atâta timp cât ai rămas în spate, trebuie să faci tot posibilul să ieşi înainte, dar unii candidaţi îşi iau un respiro după alegeri, gândindu-se la greşelile din Campanie şi uitând de toate sursele de informare a alegătorilor, pe când cel care a câştigat îşi fortifică poziţia sa în societate. Cel mai clar exemplu a acestui fapt fiind această statistică cu progresul paginii Facebook al lui Barack Obama şi regresul lui Romney

Pe când Obama şi-a fortificat pagina de Facebook prin 817821 de oameni, Romney pierde din fani cu aproape 100 000.
Şi nu  e vorba de o creşterea automată legată de PR-ul lui Obama, după câştigarea alegerilor, ci e vorba de postarea continuă a post-urilor prin care mulţumeşte poporul că a câştigat şi a fotografiilor sentimentale cu familia sa şi fotografii ce reflectă planurile sale pe viitor
Şi nu e vorba de o descreştere automată legată de lipsa PR-ului lui Romney, după pierderea alegerilor, ci e vorba stoparea postării a oricăror post-uri şi fotografii ce ar atrage publicul. Nu cred că Mitt Romney vede ce scriu eu acum, dar î-l îndemn pentru a obţine un progres şi a câştiga următoarele alegeri, el are nevoie urgent de o campanie electorală ce ar începe de acum cu paşi mici, evoluând până în 2016 la o campanie electorală de o valoare incontestabilă.

La temă:

Îmi place doar un lucru la Igor Dodon. El, făcând parte din opoziţie îşi întăreşte poziţia sa de acum şi a început campania electorală de acum, astfel dobândind alegători, dar nu în ultimele 6 luni înainte de alegeri,  când toţi oamenii se simt nedumeriţi de atâţia candidaţi care au dat buzna şi fac zarvă incontinuă.

III- Încercarea de a atrage atenţie asupra sa

Nu e în puterele mele să critic PCRM pentru toate prostiile ce le-au făcut în ultimii ani. Nu am dreptul moral să-l critic pe Vladimir Voronin. Dar, ceea ce face e culmea stupidităţii. E bine să încerci să atragi atenţie asupra ta, dar, fă aceasta în limitele normalităţii, nu bloca rândurile la microfoane, nu adu cu forţa outsiderii politici în Parlament. E prea banal şi anume din această cauză, că au ieşit din toate limitele, PCRM a pierdut 10 % doar într-un an. Cred că la următoarele alegeri, PCRM va fi votat doar de cei ce nu au acces la sursele de informare publică şi care nu au văzut sau nu au auzit de ce fac ei în Parlament.

Cred că aceste 3 greşeli nu sânt cele mai importante, dar vă îndemn pe voi să lăsaţi mai jos opinia voastră
Care greşeli se mai comit de către Opoziţie?

Crăciun Fericit! şi La mulţi Ani!

Al vostru, Adrian Pleşca.

Sursa statistică:

socialbakers.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Adrian Pleşca

Adrian Pleşca

Primar al Consiliului Local al Copiilor și Tinerilor Elev Director TânărFilms Coordonator Național al United Children League of Nations...

Ultimele articole