Deputați PLDM, profesori de limbă română, optează pentru consolidarea relațiilor cu Rusia

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Diavolul se acunde în detalii. Ieri, am aflat că miercuri Parlamentul va pune la vot demiterea Guvernului Filip, după ce socialiștii, susținuți de liberal-democrați și trei comuniști au înaintat o moțiune de cenzură. Pentru necunoscători, asta ar însemna un fel de vot de neîncredere Cabinetului de Miniștri. Și, pentru ca tentiva demiterii să nu pară una strict populistă, autorii documentului (moțiunii) trebuie să și găsească argumente ce ar justifica o eventuală cădere a Guvernului. Nimic deosebit doar că am impresia că pldm-iștii și-au pus semnăturile fără a citi conținutul moțiunii. Altfel, dacă tot au devenit partenerii socialiștilor, ar fi insistat pe anumite modificări ale textului moțiunii.

După cum spuneam, autorii documentului sunt oștenii lui Igor Dodon. Și după cum îi stă bine unui partid pro-rus, aceștia au scris în moțiune că vor să-l dea jos pe Filip inclusiv pentru că “nu întreprinde măsuri de rigoare pentru a intensifica relațiile comericaile cu Federația Rusă”. Mai mult acuză guvernarea de faptul că nu vrea să aprofundeze relațiile politice cu Moscova. Increibil, dar sub acest text și-au pus semnăturile și pro-românii, sau poate chiar și unioniștii Maria Ciobanu, Tudor Deliu și Vadim Pistinciuc (primii doi sunt profesori de limbă rămână). Din păcate, nimeni din presa de pe Bîc nu i-a întrebat dacă, peste noapte, au devenit fanii lui Putin, sau și-au lăsat semnăturile pe document exclusiv din răzbunare.

Ca să înțelgeți câtă contradicție e în acțiunile Mariei Ciobanu, vă amintesc despre faptul că, în 2014, doamna deputat a fost decorată de președintele de atunci al României, Traian Băsescu, cu Ordinul Național „Serviciul Credincios”.

Dar…ca să vin cu un exemplu recent….cu doar două zile înainte de înaintarea moțiunii (19 iulie), Maria Ciobanu scria pe contul său de facebook că „idealul meu este să ajung să văd cu proprii ochi reunificarea neamului românesc. Toți acei care mă cunosc cât de cât știu că acest vis este ceea ce mă face să nu cedez, să nu plec din politica de pe Bâc, să folosesc orice prilej, pentru a ajunge la cei mulți că nimic nu este mai important ca acest deziderat”. Semnatura de pe moțiune, însă, demostrează exact contrariul. Cei car enu au habar de politică, ar putea crede că dommna Ciobanu la braț cu Dodon așteaptă „eliberatorii” din est.

Revenind la conținutul moțiuni, socialiștii au mai scrie că „guvernul condus de Pavel Filip face aceleaşi greşeli pe care le-au făcut Guvernele anterioare, iar pe alocuri intervenţiile sunt şi mai grave”. Cu acest lucru au căzut de accord și deputații verzi, oar prin asta aceștia confirm că și premierii lor ( Vlad Filat, Valeriu Streleț și ChrilLucinschi) au dat dovadă de incompetență.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole