DEMISIA! FĂRĂ ONOARE…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Au trecut doar(!) 3 săptămâni de la tragicul accident la vânătoare.

Și iată că PD a reacționat prompt! Anume asta e formularea din comunicatul de presă al PD privind cererea de convocare a Consiliului AIE.

Azi a ieșit la rampă și spicherul Lupu, tot atât de prompt, și i-a sugerat lui Zubco autosuspendarea. Ei, știți voi bancul cu girafa.

Toate bune și frumoase până aici. Doar că autosuspendarea trebuia să aibă loc cu 3 săptămâni mai înainte. Exact în ziua tragediei.

Mai mult, era obligat, conform Legii cu privire la procuratură:

Articolul 54. Obligaţiile procurorilor
Procurorul este obligat:
a) să îndeplinească obligaţiile de serviciu în strictă conformitate cu Constituţia şi cu legile Republicii Moldova;
b) să respecte regulile deontologice ale procurorilor şi să se abţină de la fapte care ar discredita imaginea Procuraturii sau ar compromite titlul de procuror;
f) să întreprindă măsuri în vederea relevării şi înregistrării tuturor încălcărilor de lege care i-au devenit cunoscute atît în exerciţiul funcţiei, cît şi în timpul în care nu se află în acest exerciţiu.

Era obligat!

Dar nu a făcut-o.

Gașca a recurs la regula omertei, despre care am scris anterior.

Acum, când întreaga societate (cu excepția găștii, bineînțeles) nu mai poate avea încredere în acest laș, care a stat ascuns tocmai 3 săptămâni, șefii lui îi sugerează autosuspendarea.

Criză mare la PD, dacă scapă asemenea formulări.

Dacă un Procuror General acționează după cum îi sugerează șefii de partid, atunci la ce bun să mai rostim cuvinte gen depolitizarea organelor de drept?!

Eu am mai zis și repet: nici o autosuspendare! E prea târziu.

Demisia și punctum.

Și vreau să-i văd pe toți aleșii poporului cum votează personal.

Ca să înțelegem și noi: cine din ei mai are onoare și cine-i din gașcă.

E o alegere simplă…

DEMISIA!

FĂRĂ ONOARE…

Comentarii