Demers către Președintele Dodon și Prim-ministru Filip: „Opriți îndemnul la lichidarea statului” (DOC/FOTO)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un grup de ONG-uri cer șefului statului și premierului să intervină prin toate mijloacele legale pentru a stopa promovarea unionismului în Republica Moldova, informează Noi.md.

Un demers în acest sens a fost adresat lui Igor Dodon și Pavel Filip de Mișcarea națională „Voievod” și mișcarea de tineret „Urmașii lui Ștefan”. Semnatarii scrisorii atenționează în demersul lor asupra pericolului pe care îl comportă apelurile la lichidarea statului, promovate intensiv de organizațiile unioniste.

„În Republica Moldova activează organizații nonguvernamentale, partide politice și mișcări civice care, dispunînd de finanțare atît din interiorul țării cît și de peste hotare, realizează acțiuni și campanii de denigrare și cheamă la lichidarea statului. Niciun grup de cetăţeni, niciun partid politic sau organizaţie publică, nicio altă formă de organizaţie nu este în drept să facă acest lucru”, se arată în demers.

Petiționarii se arată îngrijorați că organele de drept ignoră în mod nejustificat aceste acțiuni îndreptate împotriva statului. Potrivit lor, există premise clare pentru ca organizațiile implicate să fie atrase la răspundere pentru atentarea la regimul constituțional al țării.

„Aceste organizații afișează înscrisuri în spații publice cu următoarele mesaje „Basarabia e Romania”, „Unire”, „Moldova e România”, „27 martie 2017 Unire”, „Limba Română unica stăpînă”, „Moldoveni deci Români”, etc. Iar asta deși Constituția Republicii Moldova, legea fundamentală, stipulează clar la art. 13 că limba de stat este Limba Moldovenească, iar la art. 32 alin. (3), stipulează că sînt interzise şi pedepsite prin lege contestarea şi defăimarea statului şi a poporului”, se mai menționează în demers.

În contextul argumentelor invocate, cele două mișcări de tineret îi cer lui Dodon și Filip să întreprindă toate măsurile ce se impun în vederea stopării curentului unionist în Moldova.
http://noi.md/md/news_id/241958

Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole