Demascarea lui Vasile Năstase

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un articol amplu, apărut, astăzi, pe adevărul.ro scoate la iveală o relație pe cât de veche pe atât de importantă. Este vorba despre trecutul glorios al unui dintre liderii deja a partidului DA, Vasile Năstase cu KGB-ul sovietic. Istoricul român Constantin Corneanu afirmă că în 1988 Vasile Năstase era acreditat de Moscova să se ocupe de “perestroika” lui Gorbaciov în Republica Socialistă Moldova.

Potrivit autorului, maiorul KGB, Alexandr Șevciuc, ar fi înmânat Comitetului de la Chișinău o listă cu numele celor care trebuiau să se ocupe de lansarea Mișcării Democratice din Moldova, o structură neguvernamentală, dar care mai era controlată de serviciile secrete moscovite. Este vorba despre 25 de oameni, printre care Vasile Năstase și Iurii Ivanovici Roșca.

Din câte înțeleg eu, Moscova a intuit că urmare a „perestroikăi” în Moldova va renaște spiritul unionist, astfel a creat o așa-numită mișcare democratică, o structură docilă menită să mimeze valorile naționale, astfel încât ca să nu admită promovarea în politică a adevăraților patrioți ai neamului. În aceste condiții, puzlle-ul parcă se adună. E lesne de unde și până unde Vasile Năstase a fost o perioadă omul de încredere a lui Roșca. I-a unit cauza comună – colaborarea cu KGB. Că doar n-ați uitat că după alianța lui Voronin cu Roșca, ultimul s-a pricopsit cu postul municipal Euro TV și radioul Antena C. La televiziune a fost numit director Vasile Năstase, care încerca să justifice gestul lui Roșca, care și-a trădat electoratul.

Astfel de situații confirmă odată-n plus că avem nevoie de o Lege a lustrației. O legea care i-ar demasca pe toți înainte de un exercițiu importnat cum sunt alegerile prezidențiale. Vreau să văd cine sunt cei care ne vor cere voturile. Din ce familii vin. Să fiu convins că acest garant al Constituției nu este, cel puțin, trădător. Sunt aproape sigur că va lupta pentru fotoliul de președinte și fratele lui Vasile Năstase, iar noi, alegătorii, avem dreptul să știm ca să putem decide pentru cine ne dăm votul.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole