Déjà vu: „Regretele” lui Vladus Filatus Maximus, sau cum să-ţi salvezi fundul – 2

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mai puţin de doi ani au trecut de la acea vară de pomină a lui 2011 când „Făt-frumosul” de Moldova a început lupta cu „raiderii” şi respectiv „regretele” din toamna aceluiaşi an, apărute la câteva zile după discursul ex-procurorului general Zubco în Parlament. Şi doar ceva mai mult de două luni au trecut de la acel 13.13, când „Făt-frumos” (re)începea „lupta cu mafia”. Şi din nou… plictisitor de previzibil, după ce CNA şi Procuratura i-au dezgolit (frumos) fundul „regelui”, pe care l-am văzut din nou „gol” şi călărind de fapt nu un cal alb, ci „maşinile mişto” ale lui Kolea Vicol, azi s-a ajuns la aceleaşi… „REGRETE”!

Unul din colegii de blogosferă scria săptămâna trecută de starea de vomă pe care i-o provoacă actualităţile de pe scena politică de la Chişinău, în contextul (re)împăcării Vlazilor. Şi nu văzuse încă interviul de azi, la care am făcut trimitere mai sus, al fostului, viitorului şi eternului „şăf” al lui Kolea Vicol, al Partidului şi întregii Moldove.

„Eu REGRET momentele tensionate din interiorul PL, dar chiar nu vreau să fac comentarii pe tema asta, e o problema internă a unui partid, a unei echipe”, a declarat cel care „nu are nici o treabă” cu încercarea de a trimite la Sf. Lazăr partidul unui fost coleg de alianţă, după scenariul regretatului AMN. Nici cu Stati şi Lucinschi n-o fi având nimic cel care i-a „tras de păr” din PL pe Guţu, Marinuţa şi Hadârcă şi astfel îl ameninţă nu doar cu excluderea de la guvernare, dar şi cu letala „trântă cu capul de asfalt” pe Ghimpu.

Mai mult chiar, Vladus Filatus Maximus vrea să ne facă să credem că la „consultările” pe care le-a avut cu „reformatorii” din PL aceştia i-ar fi zis că „nu ştiu dacă îl vor vota premier sau nu”. Nu ştiu ce jenă l-o fi apucat pe Filat sau ce tupeu i-o fi apucat pe cei 7 (nu ştiu dacă magnifici, sau… pitici) la consultările private cu noul lor „şăf”, or mai mulţi din ei deja au declarat, chiar PUBLIC, încă cu două zile înainte de interviul lui Filat că vor vota pentru Guvernul „şăfului”.

Şi nu e tot. Vişina de pe torta urât mirositoare din interviul de azi al lui Filat e la subiectul vestitei împăcări cu celălalt Vlad: „Toţi avem uneori tendinţa de a căuta vinovaţi în alte părţi şi uităm lucrurile cele mai importante – angajamentele care le avem faţă de cetăţeni. Aşa e activitatea politică, nu e una fără păcate. Recunosc, în politică deseori ajungi în situaţia, în care unele probleme să le concentrezi la nivel de o persoană. Aşa e activitatea politică, spre regretul meu, nu e fără ”păcate”. Într-o activitate politică nu trebuie să personalizezi problemele. Eu am avut puncte radical diferite pe domenii de principiu cu dl. Plahotniuc, dar important este să găseşti mecanisme de conlucrare pentru viitorul ţării, pentru angajamentele pe care le ai în faţa cetăţenilor”, a declarat (deja fostul) Făt-frumos… Fuuu!

Nu ştiu dacă de la rezolvarea problemelor urât mirositoare legate de Staţia de epurare din Chişinău pe malurile Bâcului a mai fost atâta putoare! Ca şi în toamna lui 2011, „Făt-frumos”, după ce s-a încordat mai dihai decât un halterofil în timpul exerciţiului a făcut un… „fâs” (ca să nu zic mai urât)! F(âs)ilat, care cu doar două luni în urmă ne convingea că nu va (mai) capitula niciodată a făcut mea culpa mai ruşinos decât generalii lui Hitler la 8 mai 1945.

Şi măcar de l-am putea crede că a făcut-o (din nou, ca şi în 2011!) în deja banalul „interes al cetăţeanului”, sau pentru atât de mult discreditata şi profanata „integrare europeană”… Lucrurile sunt cu mult mai simple, prieteni! Ca şi în toamna lui 2011, Filat a îngenunchiat pentru că este cuprins de fapt nu de „regrete”, ci de o profundă panică. Chiar PANICĂ! Şi FRICĂ, pentru propriul fund!

Mie de ceva timp chiar mi-e milă (dar deja şi silă) de consilierii de imagine ai lui Filat. Sărmanii, ce „mission impossible” au! Să desenezi pe oglinjoarele fermecate ale moldovenilor o imagine de Făt-frumos celui… care nu e de fapt nimic mai mult decât cea de a treisprezecea ursitoare din Frumoasa Adormită. Iar pe alocuri… unul din cei şapte pitici, plin de… regrete pentru că a fost certat de Alba ca Zăpada (sau altcineva)… Zi că nu!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole