De Paște, Năstase a ciocnit ouăle cu nașul Victor Țopa

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Fie că e Paște sau Crăciun, moldovenii au frumosul obicei de aș-i invita finii și nașii în ospeție. Nu sunt excepție nici politicienii. Liderul partidului DA, de exemplu, a zburat tocmai până la Frankfurt să ciocnească ouăle și să guste din cozonac cu nașul Victor, Victor Țopa. Sunt convins că și-a dorit o escapadă discretă, doar că s-a dat de gol cu o postare pe facebook, care i-a detectat locul aflării. Curios este faptul că această postare este una plătită. Din banii cui? Cred că e limpede.

12ca3204-b1d0-4dc1-984a-3fde8b7f20d8
Din câte știu, Năstase nu a povestit nimic despre Paștele lui petrecut la Frankfurt. Nu a făcut-o nici măcar pentru Jurnal TV. Cu prima ocazie, toată presa, în afară de televiziunea nașului, îl va întreba ce a făcut în Germania? Și aici, nici un răspuns nu-l va avantaja. Dacă va spune că a fost invitatul nașului, atunci ar urma, automat, a doua întrebare: Ați discutat și despre politica de la Chișinău? Ar putea nega, doar că nimeni nu i-ar da crezare. Oricum, nu cred că este cazul să ne spună că nici nu s-a văzut cu nașu. E mai simplu să recunoască măcar pentru a ascunde, în continuare, că are și un castel în Germania.

Nu știu dacă a revenit deja în țară, dar presupun că la Frankfurt a prins mai mulți iepuri. Presa a scris anterior că banii pentru întreținerea Jurnal Trust Media sunt aduși în numerar din Germania. Mai nou, presupun, că aceasta este și modalitatea de finanțare a partidului DA. La fel e lesne de înțeles că întâlnirile între patru ochi sunt cele mai sigure. Rareori astfel de discuții pot di interceptate. Și în condițiile în care ultimul protest violent organizat de partidul DA i-a cam șifonat imaginea, finanțatorul și executorul au elaborat, probabil, o nouă strategie de preluare a puterii.

Problema este că oamenii nu mai vor să iasă în stradă pentru a cere alegeri anticipate. Asta pentru că guvernarea a dat curs deja mai multor revindecări înaintate de Andrei Năstase. Dintre cele mai importante sunt alegerea directă, de către popor, a președintelui țării și renunțarea la imunitatea parlamentară. La fel, a plecat din funcție guvernatorul Băncii Națioanale dar și procurorul general.

Liderului DA nu-i rămâne decât să lupte în condiții de concurență acerbă pentru fotoliul de președinte. Doar că și aici nicio șansă. Baromatrul Opiniei Publice prezentat, astăzi, arată clar că în turul doi pentru prezidențiale vor lupta Igor Dodon și Maia Sandu. E clar că Năstase nu poate rupe din electoratul lui Dodon, iar Maia Sandu nu se va retrage din cursă de dragul candidatului finanțat de nașul interlop.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole