De fapt, nici nu e vorba despre lege…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

DE FAPT, NICI NU E VORBA DESPRE LEGE…

Măi băieți, nu există țară din Uniunea Europeană care să nu aibă legea antidiscriminare. Așa că nu trebuie să ziceți că în alte părți, în Italia de exemplu, ea nu există. Dacă Moldova o adoptă, nu va fi la sigur pionier în această materie. Apoi, vă rog să nu vă luați numai de mine, pentru că, observați vă rog, nu toate postările mele la această temă sunt scrise de mine. Nu am făcut decât să reiau declarațiile diasporelor din Italia, Franța, Portugalia, SUA, Grecia. Nu vă pare un pic straniu că mari comunități ale conaționalilor voștri din Occident, care sunt creștini nu mai puțin decât voi și care merg la biserica ortodoxă, cer cu atâta insistență Moldovei să adopte această lege? De ce oare o fac? S-au „pederastizat” poate că moldovenii noștri în lumea liberă? S-au transformat toți în homosexuali și lesbiene? Ori poate că au însușit niște reguli elementare ale lumii libere? Ori poate că au văzut că aceste reguli sunt bune pentru toți, și pentru ei chiar, care au mers în niște țări cu o religie diferită de a lor, dar nu le-a zis nimeni nimic, au fost tolerați, ajutați, hrăniți și găzduiți când nu mai știau unde s-o apuce??? Vă dați seama, fraților, ce cuvinte grele ies din gurile voastre la adresa moldovenilor de peste hotare? Ședeți acolo! Nu vă amestecați! Pederaștilor! Adică suntem buni că vă trimitem șuvoaie de bani, câștigați numai noi știm cât de greu, ca să menținem familiile majorității din voi și bugetul țării! Dar atunci când îndrăznim să ne spunem cuvântul și noi, pentru o lege care este și a noastră pentru că și țara Moldovei este încă a noastră, atunci gata! Nu mai suntem buni! Suntem pederaști! Să vă fie rușine.

În ceea ce privește umila mea persoană, nu vă pară că sunt unul care nu are nimic în comun cu Moldova. Mă cunoaște o mulțime de lume. Am fost învățător pentru 20 de ani la Echimăuți, Cinișeuți, Rezina. Am scris la „Farul Nistrean”, „Făclia”, „Săptămîna”. Am făcut casă și copii, am prășit la păpușoi, am băut vin și rachiu la nunți. Acum, că sunt în Italia, văd o țară mult mai dezvoltată ca a noastră, dar nu dezvoltarea mă impresionează. Mă impresionează bunătatea oamenilor. Hai să fim și noi oleacă mai buni. Legea ceea dacă o adoptăm, nu face rău la nimeni. De fapt, nici nu e vorba despre lege. Despre cine suntem noi e vorba.

Comentarii

Victor Druţă

Victor Druţă

Am fost octombrel, pionier, comsomolist, când am citit și am scris texte. Am fost soldat în stepele Asiei, unde am citit și am scris texte. Am fost student, am fost profesor - și am citit, am scris texte. Azi sunt emigrant la Roma, și ce fac? Citesc...

Ultimele articole