De ce toți îl atacă pe Dodon?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În pragul campaniei electorale au început atacurile între partide. De data aceasta nici Dodon nu este trecut cu vederea, mai ales că are propriul partid și dorește să redevină deputat, alături de mai mulți colegi ai săi.

Dodon este în ultimul timp în centrul atacurilor mediatice, iar în același timp este cenzurat peste tot în mass-media, fără drept la apărare, chiar dacă la noi după aprilie 2009 se spune că libertatea de exprimare și gândire există deja și nu mai este nimic fictiv.

PSRM și Dodon sunt loviți de partidele care la fel se vor în Parlament. Aceasta e normal, pentru că e concurență. Dar, observăm că cele mai multe atacuri vin de la democrați, nu de la cei de stânga, care de fapt ar trebui să se teamă se ascensiunea PSRM-lui și a lui Dodon. Să nu uităm cine a cerut europenilor să-i aplice sancțiuni lui Dodon și altor colegi de ai săi. Tot să nu uităm cine patronează în Moldova sursele mass-media și cine mai dă „ghionturi” analiștilor politici.

Bătăile politice nu apar în zadar, pentru că se luptă doar atunci când se știe cu certitudine că partidul X va ajunge în Parlament. În cazul PSRM e la fel. Se știe că partidul condus de Dodon crește în fiecare zi, mai ales din contul întoarcerii moldovenilor din Rusia, supărați foc pe guvernarea actuală. PSRM și Dodon au devenit concurenți serioși pentru unele partide, iar din acest motiv a devenit ținta atacurilor, aproape zilnice.

Citește și: Filat dat de gol de fostul său coleg de partid Veaceslav Negruță

Recent și fostul premier, Ion Sturza, a lansat careva atacuri împotriva lui Igor Dodon. Iese că fostul premier îl atacă pe un fost ministru al economiei, care în la rândul său cunoaște foarte multe lucruri despre activitatea lui Sturza în mandatul său, inclusiv despre departamentul cela de privatizări, care a îmbogățit mulți oameni peste noapte. Sturza îl atacă pe Dodon pe Facebook, iar din cei care dau like și distribuie să vadă alții sunt foarte mulți. De ce Sturza nu iese în fața TV-lui să spună ce are de spus? La fel, de ce fostul premier îi numește pe alții lași dar singur să limitează și se teme să spună cine fură în Moldova?

Ultimele acuzații împotriva lui Dodon au fost că politicianul este de fapt consilierul rușilor în cazul aplicării sancțiunilor. În acest caz nu se amintește despre embargoul din 2006, când Dodon era un simplu activist pe lângă Partidul Comuniștilor și activa probabil în cadrul Guvernului. Atunci tot Dodon a consultat rușii ce sancțiuni să impună Moldovei? Treaba asta că Dodon a consultat rușii nu este nimic altceva decât o prostie. Poate că există careva legături, dar Dodon nu este împuternicitul și nici omul potrivit să spună Rușilor ce să facă, pentru că ei nu fac nimic altceva decât ceea ce au făcut de mulți ani în urmă și merg pe același scenariu din 2006 sau când a mai fost embargoul.

Ar trebui să atragem atenția că sunt atacuri și din partea celor aflați în România. Se știe clar că PSRM va trece în Parlament, iar acum se încearcă, prin diferite canale, să se influențeze mersul electoral al partidului condus de Dodon. Se tem până și românii de creșterea socialiștilor în sondajele efectuate pe secret și nepublicate? Eu cred că da, iar motivele sunt clare. Toți cei care sunt împotriva socialiștilor trebuie să se teamă, pentru că aceasta înseamnă activitate și concurența politică.

De remarcat că până și Voronin este lăudat în ultima vreme, iar comuniștii la rândul lor încearcă și ei să-și arate ghearele împotriva foștilor colegi de partid, socialiști în prezent. Până acum atacurile din partea comuniștilor sunt mai slabe, dar totuși există și probabil ei fac acum o analiză a riscurilor precum și a eventulului succes înregistrat de PSRM la alegerile din toamnă.

Deci este clar. Dodon este atacat tot mai des pentru că a devenit un concurent incontestabil, iar creșterea acestuia în încrederea oamenilor alarmează tot mai multe partide de dreapta din Moldova, care au electorat supărat și cu intenție de trecere cu votul în favoarea altui partid, anume la socialiști.

Se crede că săritul peste socialiști va salva Coaliția de guvernare, însă aceasta este puțin probabil, pentru că în toamna aceasta formula politică din Parlament va fi alta, fără prea multe molecule verzi, albastre sau de altă culoare de centru-dreapta. Va fi altfel, iar cei care guvernează acum vor ajunge, o mare parte, în opoziția cea de opt ani, grea de tot.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii