De ce tace Lupu după întâlnirea cu ambasadorii?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Luni, precum se ştie, preşedintele interimar,  Marian Lupu, a avut o întrevedere lămuritoare cu ambasadorii occidentali acreditaţi la Chişinău. În ajunul întâlnirii  el a pus la îndoială declaraţiile premierului Vlad Filat care lăsase să se întrevadă că ar avea  mandatul UE să declanşeze un război împotriva mafiei şi corupţiei în Republica Moldova.

Mai pe şleau vorbind, Lupu s-a dus să se plângă pe prim-ministru. A  promis să clarifice lucrurile şi să informeze publicul. Toată lumea aştepta  ca liderul PDM să vină cu impresii şi detalii. Să ne povestească  în amănunte cum s-a întreţinut cu diplomaţii. Însă în  urma întâlnirii s-a aşternut tăcerea. Preşedintele Parlamentului a evitat să ne  vorbească despre efectul pe care  l-a produs asupra ambasadorilor,  oferindu-i presei doar un comunicat sec. Şi nici nu-i de-a  mirării.

Şi UE, şi SUA sunt extrem de îngrijorate de faptul că sistemul mafiot, moştenit de la comunişti, nu numai că este preluat de unii fruntaşi AIE recent intraţi în politică din business, ci şi lăţit ca o caracatiţă asupra întregii economii naţionale. Se încearcă transformarea puterii într-un talciok, fapt care, după cum a dat de înţeles vicepreşedintele american Joe Biden, în discursul său din scuarul Operei, nu poate fi tolerat. În acest condiţii, şi Washingtonul, şi Bruxellesul încurajează guvernul şi pe premierul  Filat să stârpească din temelii corupţia la nivel înalt.

Vom reveni.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Petru Bogatu

Petru Bogatu

-Jurnalist, analist- Petru Bogatu (n. 12 iulie 1951) este un jurnalist şi analist politic din Republica Moldova, editorialist la ziarul Jurnal de Chişinău şi la postul de radio Vocea Basarabiei, profesor laUniversitatea de Stat din Moldova, Facult...

Ultimele articole