De ce tace Andrei Năstase sau despre epidemia balabolismului cu agravări…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Orice anormalitate în comportamentul unor indivizi este cauzat sau de dereglări ale psihicului, sau de la afecţiunile suportate din urma unor  maladii provocate de agenţi patogeni şi infecţii, sau dacă nu există explicaţie atunci le spunem că, aşa e dat de la Dumnezeu săracul, daţi-le crezare…

Din păcate, avem indivizi de genul dat ajunşi şi în politică. Nu sunt specialist în domeniu, dar cu siguranţă pot să le dau o apreciere din punct de vedere a unui muritor simplu, ce analizează comportamentul politicianului, ce acţiuni întreprinde şi care ar putea fi consecinţele acestor acţiuni.

Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, supranumit şi balabolul, alţii chiar îi zic şi balabol-gay, gura târgului nu o poţi astupa, dar cum se mai zice foc fără fum nu există, apoi iată acest homo-politicus în ultima perioadă ne „uimeşte” cu declaraţii una mai diocheată ca alta. Simptomatic este că, toate declaraţiile se fac după ce politicianul face escalade de scurtă durată pe la palatul din cărămidă dintr-o piaţă numită de unii Piaţa Roşie. Dar să lăsăm geopolitica la o parte şi să trecem la situaţia politică din Moldova.

După ce Comisia Electorală Centrală, având la baza temeiuri legale, nu a admis semnăturile grupului de iniţiativă a Platformei DA cu privire la iniţierea unui referendum naţional, liderul acestei mişcări politice, Andrei Năstase a anunţat că în data de 24 aprilie cheamă toată lumea la protest. Protest, protest. Cetăţenii au dreptul de a ieşi la proteste. Este dreptul lor legal.

Imediat după declaraţiile auto-înaintatului candidat la alegerile prezidenţiale, despre susţinerea protestelor platformiştilor a anunţat Grigorii Petrenco, liderul mişcării extremiste pro-ruse Antifa. Activismul pro-rişilor extremişti nu s-a terminat aici. La doar câteva zile şi Renato Usatîii a chemat lumea în data de 24 aprilie în PMAN. Pe reţelile de socializare primarul de Bălţi a postat un comentariu – 24 aprilie are să fie „Самый лучший день”, aşa se întituşează o piesă muzicală de-a amicului său din Rusia Grigorii Leps. În traducere ar însemna – Cea mai bună zi. Cum înţelege Usatîi semnificaţia cuvintelor date, rămâne să vedem, dar imediat a doua zi dânsul vine cu un apel ce cu greu poate fi considerat cu intenţii paşnice şi cu adevărat pro-democratice. Usatîi îndeamnă lumea să vină în PMAN cu cauciucuri. Cel mai interesant este că dânsul este gata să achite câte 150-200 lei fiecărui cetăţean ce v-a veni cu anvelope la protest. Dacă sunteţi curioşi la ce bun protestatarilor paşnici cauciucuri, de fapt şi la mine apare întrebarea dată, atunci răspunsul oferit de către Usatîi este pur şi simplu „uimitor” – Protestatarii vor folosi cauciucurile în calitate de scaune, iar seara în calitate de surse de căldură. Adica ziua se se aşeze, noaptea să le dea foc. Exact un scenariu marca „maidanul din Kiev”. Protestatarii din Ucraina din start au folosit cauciucurile în calitate de baricade împotriva forţelor de menţinere a ordinii publice, ca mai apoi să le încendieze dând foc nu doar la nişte anvelope, dar au aruncat Ucraina într-un pojar de ură şi război civil. Pojarul şi fumul a ajuns tocmai în Donbas şi Ucraina. Scenariul dat poate fi aplicat şi în Moldova, numai că în loc de Donbas şi Crimeea noi să primim regiuni separatiste în nordul şi sudul ţării. Astăzi afecţiunea balabolismului a mai dat de ştire. Cetăţenii sunt îndemnaţi să iasă la proteste cu furci şi alte unelte agricole. Nu vă miraţi. Dacă vă întrebaţi la ce bun unor protestatrui paşnici furci şi unelte agricole în PMAN, de fapt şi pe mine mă interesează acelaşi lucru, atunci Usatîi din nou ne uimeşteNu toţi protestarii vor veni cu anvelepe. Cei ce nu au anvelope, să vină cu unelte ca să sădească flori în cauciucurile protestatarilor Platformei DA, Antifa şi a Partidului lui Usatîi.

Ca să vedeţi cel ce a iniţiat toată debandada cu protestul din 24 aprilie, mă refer la Andrei Năstase, parcă a luat apă în gură cedând locul de lider al protestelor din 24 aprilie lui Renato Usatîi. De ce ar face-o Năstase în acel moment când Usatîi speră ca 24 aprilie să fie – Cea mai bună zi? De fapt toată gloata ţopistă de pe reţelile de socializare sunt gata să scoată şi anvelopele de la automobilele lor numai ca protestele să demareze în acţiuni violente de înlăturare a guvernării actuale. E urât de tot la unii dacă nu înţeleg şi nu pot intui consecinţele unor proteste violente în Chişinău, iniţiate de Năstase dar preluate de liderul unui partid cu orientare şi legături în răsărit.

Ce trebuie să se mai întâmple ca susţinătorii Platformei DA să înţeleagă că au fost minţiţi şi folosiţi în jocurile geopolitice orchestrate şi dirijate de persoane dubioase afiliate puterii de la Kremlin? Cât de nobile nu ar fi lozincile ţopiştilor, dar până la urmă acţiunele de comun acord a lui Năstase şi Usatîi scot la iveală adevăratele intenţii a protestelor Platformei DA – Ură, teroare, război şi îngenunchere precum au făcut-o în Donbas şi Crimeea…

 

 

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole