De ce și-a dat demisia Pîrlog?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Securitatea moldavă a avut director nou vreme de-o lună.

Mai mult n-a rezistat Vitalie Pîrlog.

De ce n-a rezistat?

De ce numai o lună?

De ce se întoarce de unde-a venit?

Am mai scris anterior că accederea tuturor statelor ex-sovietice și ex-socialiste la UE și NATO este condiționată și de obligativitatea adoptării Legii Lustrației.

Mai întîi trebuie permis accesul tuturor cetățenilor la dosarele instrumentate de poliția secretă de la fondarea R.S.S.M. și pînă la transformarea KGB-ului în SIS.

Noul director  de SIS, înscăunat la 21 ianuarie 2018, probabil nu știa că va trebui ori să devină Erou, cu toate riscurile de rigoare, ori să-și dea demisia ca să nu se certe cu cel de l-a propulsat în funcțiile de ministru al justiției(2006-2009) și prim-ministru interimar(2009).

Acel om a fost și este  generalul de miliție sovietică Vladimir Nicolaevici Voronin, dar unelte ale KGB-ului au fost așa de multe, încît ne e și groază să mai repetăm ce a spus generalul în rezervă al KGB-ului sovietic, Oleg Danilovici Kalughin  și Piotr Kirillovici Lupcinski, fostul conducător de comsolol și de partid comunist de rang republican și chiar unional.

Kalughin a spus că 90% din populația U.R.S.S.-ului a colaborat cu KGB-ul creat de satrapul Vladimir Ilici Lenin, iar Lupcinski a zis că dacă vor fi desecretizate arhivele KGB-ului din R.S.S.M atunci riscăm să ajungem fără nici un intelectual.

Pîrlog a aflat și el zilele trecute despre acest crunt adevăr.

Și a rugat Parlamentul să-i accepte demisia.

Și să-l lase să revină la INTERPOL, de unde nu-l poate supăra nici pe Voronin, nici pe Greceannaia, nici pe Dodon.

Nici pe celelalte  99, 9 % de intelectuali moldoindependenți, care au scris denunțuri peste denunțuri la KGB  încă din copilărie, dar acum trîmbițează pe la toate posturile de radio și televiziune, libere și europene, contra vechiului regim de ocupație sovietică, din care uită că au făcut parte pînă mai ieri.

Ori poate greșesc scriind: Pînă mai ieri???

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole