De ce s-a întîmplat teroarea din Brussell?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ceea ce se întîmpă astîzi nu este deloc ceva neprevăzut. Oamenii cu scaun la cap de mult timp bat alarma că terorismul este un instrument al lumii liberale prin care aceasta își impune voința sa, iar voința lor este de a distruge tot ce este credință, normalitate și morală.

Criza migranților este una artificială creată de corporații și în care au căzut guvernele țărilor vestice.

Cît timp trebuie să mai treacă? Cîte acte teroriste și oameni trebuie să mai moară? Cîți oameni de știință trebuie să se mai ridice ca să se înțeleagă că experiența liberalismului și multiculturalism este o cale greșită?

Acest viciu al indiferenței, acest flagel al toleranței față de tot și de toate va duce în final la dispariția noastră ca neam, și nu doar a noastră ci a tuturor popoarelor care nu se vor trezi la timp.

Cine sunt acești oameni? acești migranți și de ce trebuie să-i primim în Europa?

Țările Europene printre care și Franța au comis multe erori politice, dar una din cele mai mari este cea legată de gestionarea crizei emigranților care au năvălit cu sutele de mii. Din cauza politicilor greșite pe plan mondial și în special în susținerea Primăvara Arabă și a opoziției Siriene au fost practic distruse regiuni întregi din zonele afectate de război. Mii de oameni au fost pur și simplu executați de ISIL doar pentru a speria întreaga lume. Pur omenește îi pot înțelege pe acei oameni care au fugit cu milioanele din țara lor. Dar cine este vinovat? Cine le-a dat bani acelor organizații care luptă cu puterea legitimă din Siria? Păi iată că problema le-a venit și la ei acasă, în prospera Europă vin cu miile în fiecare zi noi și noi imigranți. Și în loc să înțeleagă pericolul islamizării Europei se vine cu ideea de a împărți problema și pe capul celora care nu au contribuit la apariția ei, și de a se introduce așa-numitele cote comunitare. Și atunci mii de islamiști vor veni în Ungaria și în România care nu au avut nici o treabă sau interes în distrugerea Siriei.

S-au produs multe greșeli dar una din cele mai mari a fost nesocotirea intereselor popoarelor băștinașe din UE și importul masiv de imigranți care nu se integrează, această problemă a simțit-o Germania cu comunitățile turce de la ei, Anglia cu cartiere de pakistanezi în Londra și Franța. Impunerea de cote de gender, cote de rasă și naționale la toate nivelurile duce la diminuarea meritocrației și promovarea mediocrității.

Sunt sigur că greșelile de acest ordin vor continua, pentru că nu avem la moment o înțelegere clară din partea clasei politice a multor țări a intereselor poporului și o viziune strategică de dezvoltare, înloc de minte și chibzuire avem programe și toleranță.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole