De ce primarul general nu e… Primar?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Au trecut zile multe de la turul doi al scrutinului pentru alegerea primarului general al Chișinăului.

Zile multe, însă primarul așa și nu a fost validat de judecători.

Și în loc să fie bun și să aștepte, Andrei cel Părăsit de Răbdare s-a pornit contra tuturor demolatorilor din Univers.

Oriunde ai merge, numai gura lui se aude.

Bucium, nu altceva!

Dar de ce a tăcut atunci cînd s-a demolat Cinematograful „Columna”, în spatele căruia, într-un hotel construit ilegal chiar în  parc, fostul deja primar Chirtoacă și-a serbat nunta de-o zi și de-o noapte?

Dar de ce a tăcut atunci cînd s-a făcut praf  Stadionul republican?

Dar de ce a tăcut atunci cînd fostul deja primar Chirtoacă a prăbușit toți copacii de pe străzile centrale ale capitalei, care se aseamănă acum cu un corp amputat? Fără umbră, răcoare și viață!

Dar de ce a tăcut atunci cînd fostul deja primar Chirtoacă tăia pădurea din strada Valea Crucii și construia blocuri de locuit, service-uri și restaurante?

Dar de ce a tăcut atunci  cînd parcurile toate din Chișinău s-au trezit puse la colț de gheretele,  benzinăriile și blocurile locative, pentru care toți grozavii lui Chirtoacă din Coteț ofereau, contra cost mare, evident, decizii favorabile de tot felul?

Dar de ce a tăcut atunci cînd „Moldova-Agroindbank” a prăbușit Hotelul „Codru?”

Dar de ce nu s-a făcut proptea Hotelului „Național?”

Dar de ce își consuma în liniște berea germană atunci cînd se demola Palatul de Cultură al Sindicatelor?

Dar de ce o să tacă atunci cînd se vor demola toate Cinematografele „Patria”, pe care statul i le-a vîndut lui Șelin, care, la rîndul lui, acum le vinde unor capitaliști cu dor de a înălța pe cenușa Patriei noastre blocuri cu 100 de etaje, pînă la nori?

Dar de ce o să tacă atunci cînd toate clădirile de stat de pe bulevardul central și nu numai vor fi scoase la licitație, iar noii proprietari vor dori să le demoleze?

Dar de ce o să tacă atunci cînd teritoriul imens al unor unități militare în ruină mîine va fi vîndut, legal, desigur,  iar noii stăpîni vor construi megahoteluri cu multe-multe stele, mai dihai ca în Dubai?

Dar de ce o să tacă atunci cînd „Flacăra” tinereții noastre de la Buiucani se va stinge și pe locul unde a ars ne va stoarce de ultimii lei o bancă internațională?

Acesta e viitorul Chișinăului, care e tot mai puțin al nostru, care e tot mai mult al lor, al capitaliștilor de pretutindeni.

Cam așa va arăta mîine orașul condus de Andrei cel Părăsit de Răbdare: marketuri, malluri, metrouri, baruri, b(o)uticuri, restaurante, farmacii și cluburi de plăceri.

Și hoteluri, superhoteluri, ultramegahiperhoteluri, cu spa, jacuzzi, sexshop, sexmasaj, fitness, primelist, leasing, rentcar, primetime, toilette, welcome și unde sărmana Limba română va mătura și spăla podelele prin WC-uri, bineînțeles.

Așa e prin Chișinăul fostului deja primar Chirtoacă: vrei să dai de-un om și te împiedici într-un hotel, care privatizează pînă și trotuarul din jurul lui.

Cîte hoteluri cu bordeluri, baruri și restaurante erau pînă prin 2006?

Cîte sunt acum?

De ce nu se apucă să le demoleze pe acestea primarul general ce nu-i Primar?

Doar și proprietarii lor, ca și cei care își demolează propriile moșii de beton, au actele în regulă!

Spre deosebire de primarul care încă nu-i primar și se răscoală împortiva celor cu buldozerul și ranga jurudică în mînă.

Dar unde era, totuși, Andrei cel Părăsit de Răbdare atunci cînd se demolau în Chișinău copaci, hoteluri, stadioane și palate?

Era născut pentru Politică, oare?

Era, în general?

Răspunsul îl poate ști Mihai Eminescu, cel Pururea  născut pentru Cer, care a spus cam așa ceva despre un om Părăsit de Răbdare și nu numai de ea: Era pe cînd NU s-a zărit,/Azi îl vedem și NU E.

NU E Primarul general ce nu-i Primar???

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole