De ce membrii partidului Platforma DA părăsesc formațiunea politică?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

„Conducerea Organizației Teritoriale a Partidului Politic Demnitate și Adevăr din raionul Orhei invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Declarația de părăsire a Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr de către Organizația Teritorială de partid din raionul Orhei”. Așa un anunț de presă au trimis azi reprezentanții partidului Platforma DA din Orhei.  Ca să fie clar, nu mă bucur, pentru că nu am la inimică traseismul politic, dar trebuie totuși să vedem motivele reale pentru care oamenii pleacă de lângă finul lui Țopa.

1. Printre principalele motive cred că sunt cârdășiile lui Năstase cu Usatâi, Ana Ursachi și Platon. Membrii PPDA fiind obligați să explice oamenilor de ce la Jurnal TV, personaje ca Platon și Ursachi sunt prezentați drept eroi și oameni cu demnitate, iar în același timp locuitorii Orheiului sunt numiți proști și bețivi de același Jurnal TV.

2. Batista pe țambal a lui Năstase. Oamenii nu au claritate în ceea ce ține vectorul extern pe care-l promovează Platforma DA. Nu poți pretinde că ești pro-european, iar în același timp să fii într-o alianță cu Renato Usatâi, care mai nou transmite mesaje de solidarizare cu JurnalTV, televiziune care îi făcea reducere 30 000 din 70 000 de euro, pentru a fi arătat într-o lumină pozitivă. Cel puțin la Orhei nu sunt tolerate astfel de lucruri.

3. Voi chiar credeți că membrii Platformei DA, care au umblat prin glod și vânt au fost foarte bucuroși că Andrei Năstase s-a retras pe ultima sută de membri în favoarea Maiei Sandu? Înseamnă că stați prea mult pe facebook și nu discutați cu oamenii simpli care n-au timp de internet. Toată alianța asta cu Maia e sufocantă pentru membrii simpli ai Platformei DA. Lucru care a și răbufnit după alegeri, când un vicepreședinte a partidului i-a și scris Maiei Sandu o scrisoare deschisă. Aroganța Maiei Sandu este tolerată de Năstase și Platforma DA doar pentru a nu zice ambasadorii UE că partidul lor nu-i pro-european.

4. Voi ați mai înțeles care-i diferența dintre partidul politic Platforma DA și postul privat de televiziune Jurnal TV? Eu nu, majoritatea oamenilor la fel nu. Asta deranjează, supără chiar.

5. Membrii fondatori ai Platformei DA sunt marginalizați și înlocuiți cu gospodari de genul lui Gheorghe Tărîță din Căușeni. Acest fiu al neamului, în 2015, când se fura miliardul, îl făcea pe Vlad Filat cetățean de onoare. Cum să mai explice acum membrii PPDA că partidul lor este unul nou, format cu oameni care au demnitate și sunt pentru adevăr?

Motive cu siguranță mai sunt, le v-om auzi și în cadrul conferinței. Și putem începe numărătoarea. Întâi au plecat din Platforma DA adevărații veterani de război, apoi a plecat Nicolae Gârbu și colegii lui din organizația Chișinău, iar azi pleacă organizația teritorială Orhei a Platformei DA. Cine sunt următorii?

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii