DE CE MAIA SANDU NU CANDIDEAZĂ ÎN CIRCUMSCRIPȚIE UNINOMINALĂ

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Într-un interviu acordat Adevărul Live, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate se declară împotriva intenției Partidului Democrat din Moldova de a organiza un referendum pe tema integrării parcursului european al Republicii Moldova în aceiași zi cu alegerile parlamentare de anul viitor. “Organizarea referendumului de către o formațiune politică contestată ar pune punct ideei de integrare europeană a statului moldovean”, spune Maia Sandu. De aici.

Voi aminti că, liderii blocului politic PPDA/PAS, Maia Sandu și Andrei Năstase, s-au declarat împotriva votului pentru schimbarea Constituției Republicii Moldova și introducerea vectorului de dezvoltare european în legea supremă a statului moldovean. Înainte de a părăsi sala de ședințe a legislativului moldovean, liderul liberal, Mihai Ghimpu, a recunoscut că a avut consultări la această temă cu binomul politic PPDA/PAS, gestul lui fiind inspirat și de către cei doi.

Mai multe afirmații făcute de Maia Sandu la Adevărul Live confirmă falistatea și lipsa ei de consistență politică. Explic.

În aprilie 2017 Maia Sandu se declara împotriva schimbării Codului Electoral și a introducerii votului mixt sugerând că opoziția extra-parlamentară ar putea să nu participe la alegerile parlamentare. De aici.

În prezent, Maia Sandu declară că blocul politic PPDA/PAS a identificat candidații în circumscripțiile uninominale și că cele două formațiuni vor avea o listă electorală comună. Argumentul invocat este cel potrivit căruia “opoziția extra-parlamentară trebuie să participe la această campanie electorală pentru a apăra democrația moldoveană – vom fi atenți, energici și mobilizați.”

Maia Sandu nu dă dovadă de consistență politică.

Liderul PAS afirmă pentru Adevărul Live că opoziția PPDA/PAS luptă pentru “democrație autentică” și se declară împotriva traseismului politic. În același timp, Maia Sandu vorbește despre unitatea formațiunilor politice de dreapta și îndeamnă membrii altor formațiuni politice să treacă prin filtrul de integritate al PAS pentru a face parte din lista comună electorală a PPDA/PAS. Maia Sandu afirmă că mai mulți experți din societatea civilă au complectat acest chestionar de integritate și au aderat deja la această echipă.

Maia Sandu încurajează traseismul politic.

Politicianul moldovean a declarat că, în circumscripțiile uninominale trasate în municipiul Chișinău, șansele blocului electoral PPDA/PAS sunt mari. Voi aminti că, Ion Ceban, candidatul socialiștilor la alegerile pentru primăria municipiului Chișinău, a cîștigat primul tur al acestor alegeri, electoratul românofon mobilizându-se doar în al doilea tur de scrutin.

Maia Sandu nu spune întreg adevărul.

Maia Sandu nu a făcut cunoscut publicului poziția pe care o va ocupa blocul politic PPDA/PAS în viitorul legislativ moldovean. Va face parte dintr-o viitoare coaliției parlamentară anti-Dodon ori nu?

Faptul că Maia Sandu nu spune tot adevărul, că încurajează traseismul politic și că nu își respectă propriile cuvinte, este o confirmare a faptului că Maia Sandu manipulează opinia publică.

Maia Sandu nu e Alba ca Zăpada – dacă ar fi, ar candida pe o circumscripție electorală în municipiul Chișinău.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Victor Nichituş

Victor Nichituş

Victor Nichituş este unul dintre jurnaliştii incomozi, pentru mulţi dintre cei care încearcă să aibă un loc în pestriţa arenă publică de la Chişinău. Acuzat ba de Putere că este de partea Opoziției, ba de Opoziție că ține cu Puterea, atât oficialii...

Ultimele articole