De ce nu a plecat Timofti la Vilnius? Filat l-a lăsat stăpân în casa căreia i-a dat foc. (Fragment din cartea ”Căderea Armaghedonului”)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu trece o zi ca Filat să nu ne avertizeze că în țara aceasta conduce el, iar scula sa, Leancă se supune, fără a crâcni, ordinelor superiorului de partid.

Absența lui Timofti la reuniunea de la Vilnuis provoacă un profund sentiment de dezgust față de coaliția de guvernare. Gestul lor egoist, impertinent, de o nesimțire totală, ne-a discreditat iarăși în întreaga lume.

În situația în care Timofti a acceptat să fie președinte al RM într-un moment dificil, când lui Filat, Lupu și Ghimpu li s-a spus că, dacă nu aleg șeful statului, trebuie declanșeze alegerile anticipate, el trebuia să fie prezent la festivitatea de parafare a documentelor de asociere.

Fără consimțământul lui benevol de a intra în iad pe un drum pavat de Filat, RM nu ajungea la Vilnius.

Deși am extrem de multe rezerve față de președintele Timofti , nu accept puerilismul lui în politica internă și externă, consider că prezența noastră la Vilnius este meritul lui de seamă.

Ceea ce spune: ar trebui să semneze cei care au muncit, adică Leancă, Gherman-Snegur și toți ceilalți binecunoscuți nu rezistă criticii.

Ei au executat întocmai ceea ce li s-a spus la Bruxeless. Incapacitatea lor de a negocia se va solda cu măturarea de pe scena politică .

Cu siguranță, legea care-i repune în drepturi pe homosexuali, ridicând biserica ortodoxă împotriva guvernării, este o nimica toată în comparație cu ceea ce se va întâmpla după Vilnius, când va fi scos motanul din sac.

E vorba, în primul rând de niște chestiuni principial importante după cum ar fi intențiile lui Filat și Plahotniuc de a vinde pământul strămoșesc rușilor, fiindcă documentele de la Vilnius permit acest lucru.

În condițiile în care nici nu ți se adie despre posibilitatea de a fi membru UE, chestiune de asemenea rămasă fără a fi discutată serios de ”marii negociatori” Leancă și Gherman-Snegur, banii murdari ai mafiei rusești vor ajunge liber în RM, punând sub un serios semn de întrebare securitatea noastră alimentară, dar ianinte de orice independența statală.

În această ordine de idei Leancă și Gherman-Snegur au fost tratați de către Bruxelles ca și cosmonautul vietnamez care a zburat în cosmos cu sovieticii.

În afară de glorie ieftină, urât mirositoare, ei nu vor adăuga nimic altceva la c.v-ul. lor verde.

Bancul ne spune că vietnamezul, ajuns pe pământ, a fost întrebat de reporteri cum se simte.

– Totul a fost excelent, a răspuns acesta. Doar că mă dor tare de tot mâinile.
– De ce?
– Cum numai am intrat pe corabie, au început să mă lovească peste mâini – ca să nu mă ating nici de un mecanism. Fiindcă eram extrem de curios, am stat cu mâinile legate până la sfârșit. Abia adineauri, înainte de a ieși de pe corabie, mi le-au dezlegat.

Exact așa sunt și acești pseudodemocrați cu merite.

Totuși, se pare că Timofti nu a plecat la Vilnius, fiindcă nu a fost categoric de acord anume cu stipularea acordului de a vinde pământul străinilor.

Președintele Băsescu, care se află la Vilnius, a discutat cu Timofti și și-a expus nemulțumirea anume în această chestiune. Băsescu a spus că va lăsa să treacă euforia Vilniusului, care este un eșec fără participarea Ucrainei în calitate de semnatar de documente, și după aceasta le va da în obraz birocraților de la Buxelles să nu uite că R.Moldova este un teritoriu ocupat și să o lase mai moale cu rigorile lor.

Băsescu a făcut trimitere la niște neînțelegeri interne care ar fi motivul pentru care Timofti nu va fi alături de el.

Apropo, curentul unionist despre care vorbește Băsescu și care va înfăptui unirea, este un rezultat direct al discuțiilor , purtate cu Timofti. Căci anume Timofti a spus că nu cu separatiștii trebuie să negociem diferendul, ci cu Kremlinul.

Se putea să nu-și fi dat seama ce a spus într-un interviu live. Dar a spus bine în naivitatea sa. De atunci nu a reiterat ideea. Și nici interviuri nu acordă. Să-i fi interzis Filat? Nu este exclus.

Evident, mă puteți întreba pe ce mă bazez? Desigur, pe descifrarea sensurilor declarațiilor politicienilor, pe care le-am studiat timp de 6 ani, în discuții purtate de conducerea RM cu oficiali din întreaga lume.

Deci, probabilitatea greșelii este foarte redusă – Timofti nu a plecat la Vilnius, fiindcă nu a fost de acord cu documentul anume la acest capitol.

Faptul că va semna Acordul de Asociere este un argument. Numai că în acordul de asociere nu va fi legea care permite vânzarea pământului, scăldat în sângele strămoșilor. Oamenii îi vor linșa pe acești ”eroi”, conduși de Filat,pentru respectiva trebușoară.

Există al doilea motiv – Filat vrea să-l țină cât mai mult pe degetul arătător de Leancă, subalternul lui, ca să aibă imagini video pentru clipurile electorale. Din aceste rațiuni și el va fi prezent la Vilnius.

Pun mâna în foc – Leancă va parafa, iar el va sta alături. Iar electoratul va trebui să înțeleagă că Leancă este supravegheat de superiorul său – să nu comită greșeli în semnătură.

Desigur, nu vom uita de Lupu și Corman care, de asemenea, vor fi filmați împreună și ”mânați” la posturile de televiziune ale contrabandistului.

Și unuia, și altuia Timofti le asigurat eșecul. Aflați imediat de ce.

Logica afirmațiilor ne determină să credem că anume așa stau lucrurile – Timofti a început ca un dulău credincios să le arate colții țâncilor care vor să-i șteargă de sub nas osul în timp ce el ațipește la soare.

Osul , în transcripție politică se numește pământul țării care, după cum ne spunea Ștefan Mare și Sfânt, este al urmașilor urmașilor noștri. Ai auzit Filat?

Aici Timofti este de-al nostru. El, spre deosebire de Filat,Lupu,Leancă Corman, Diacov a fost în Piața Marii Adunări Naționale când a fost citită declarația de Independență. Și nu va permite nimănui să o spurce.

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole