De ce maidanezul Filat nu organizează împreună cu Păpușarul un Maidan la Comrat? (II)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Kremlinul va face tot ce va dori la Comrat din pasa lui Formuzal, prietenul lui Filat

Prostituția politică – specialitatea casei în coaliția de guvernare

Prietenul lui Filat, Formuzal, care vrea cu toată ființa ca Filat să ajungă președinte, a admis declanșarea unui război informațional în regiune, război pe care-l va câștiga Kremlinul, animatorul și susținătorul referendumurilor anticonstituționale.

Operația e simplă: în regiune, prin Transnistria, vor ajunge gherilele ideologice ale Moscovei care vor transmite informația instituțiilor media, reprezentate de stingheri. Fiindcă găgăuzii nu au învățat limba lor maternă, dar rusa ei vor asculta diversiunile de la Kremlin.

Precum se știe, din mila lui Kiril Lucinschi și a lui Plahotniuc, Moscova a cotropit spațiul informațional al R.Moldova prin Prime. TV7, prin nenumărate posturi de televiziune ruse.

Întrebare către Kiril Lucinschi, către Leancă, Corman, Filat și tot neamul lor. ”Dacă referendumurile sunt ilegale, rezultă că și difuzarea informației despre ele, din exterior, informații tendențioase, de regulă, reprezintă un amestec în afacerile interne ale R.Moldova?” De ce nu reacționați? De ce nu ați mișcat un deget până acum?

Cum explică Filat, care nu-i dădăcește pe comuniști, dar pe cel creat de el, decizia lui Formuzal care, declară fariseic că a luat o decizie fără precedent, decizie semnificativă pentru afirmarea principiilor democratice.

Astfel, bașcanul intenționează să semneze o dispoziție prin care Inspectoratului Fiscal și altor organe de control li se interzice să verifice activitatea mijloacelor de informare în masă în Găgăuzia până la desfășurarea alegerilor parlamentare ordinare.

În opinia lui Formuzal, această decizie trebuie să „excludă orice posibilitate de presiuni asupra mass-media”.

Uite așa Leancă și Filat! Chiar nu știați că toți corespondenții străini care vin în R.Moldova, obțin acreditare Chișinău?

Că își asumă obligația de a respecta Constituția R.Moldova?

De ce nu ați convocat o ședință de guvern la care să discutați comportamentul membrului guvernului, Formuzal? Concluzionez că ședințele guvernului sunt un soi de șezătoare, iar deciziile se iau în tenebrele lui Filat și Plahotniuc.

Evoluțiile din Găgăuzia denotă, fără nici un dubiu, că Filat și Plahotniuc, care au avut reala posibilitate de a stopa desfășurarea ilegală a referendumurilor, au dat foc R.Moldova pentru a destabiliza și mai mult situația.

Învinuind comuniștii, Filat încearcă să reediteze sloganul lui, neofascist ”Jos comuniștii!” de la alegerile generale anterioare. Același lucru, din câte vedeți, îl face și Plahotniuc, crescut ca un șarpe, împreună cu Lupu, la sânul lui Voronin.

Categoric, nu vor reuși, fiindcă nu poți trage pe sfoară oamenii ca și ciobanul mincinos din snoava, cunoscută până și de liceeni.

Precum țineți minte, un cioban, având o turmă de mioare , a hotărât să-i șuguiască pe oameni. A strigat o dată ”Săriți, Lupu!”

Peste câteva zile a mai speriat sătenii care au alergat într-un suflet să-și apere oile.

Peste vreo lună, când haita de lupi a năvălit cu adevărat asupra turmei, nu a mai venit nimeni.

La alegerile generale Filat ( nicio comparație cu oile!) și-a bătut joc de tineri.

Acum a rămas singur. Cel puțin un contracandidat pe potrivă la postul de președinte al PLDM nu are.

Planurile lui subversive, interviurile în care încearcă să arunce vina asupra comuniștilor nu țin.

Sunt goale de conținut și substanță, fiindcă vina lui e mai mare.

Incomensurabil de mare e și vina democraților, al căror ortac, Burguji a început încă în vară colectarea semnăturilor pentru organizarea referendumului de separare a Găgăuziei de Moldova.

Burguji are rădăcini puternice în Transnistria, este prietenul lui Lițkai și al lui Șevciuc.

Plahotniuc, consultat de Diacov, învechit în toate relele care pot fi făcute acestei țări, îl putea opri.

Nu există niciun interes. Vin alegerile generale și în Găgăuzia există trei forțe care vor lupta pentru mandate. Nimeni nu vrea să cedeze.

Așa că Filat și Lupu, se lansează în diversiuni ieftine , învinuindu-i pe comuniști de toate relele.

Cel puțin, o ședință extraordinară a Parlamentului, de câteva zile, transmisă în întreaga Republică, putea fi organizată?

Comuniștii, apropo, au cerut-o. De ce nu s-au prezentat? Fiindcă nu au vrut. În mod tradițional se alcătuia textul unei adresări comune a forului legislativ către populația din Găgăuzia,cître parlamentele tuturor statelor membre UE și CE, cître ONU în care Federația Rusă era demascată ca un agresor mediatic. Corman, Leancă și plebea oligahica de ce nu au procedat la un asemenea mod democratic de a sensibiliza organismele internaționale? Vedeți cat, de farisei, cât de perfizi sunt?

Dacă ciracii lui Voronin nu o semnau – aveau tot dreptul să-i învinuiască. Fără declarație învinuirile lor sunt sterile.

Toate acțiunile lui Filat și Plahotniuc reprezintă o probă concludentă că ei au sondaje interne din care rezultă că pierd irevocabil în fața comuniștilor.

E pe cale de a se forma o nouă forță, cu intelectuali de marcă, o forță capabilă să asigure parcursul European al R.Moldova.

…Ca să scape de pușcărie, dar și de furia tinerilor, Filat având experiența Maidanului, trebuie să organizeze o revoltă populară în fața adunării populare de la Comrat.

Să-l ia cu el pe prietenul la cataramă Plahotniuc, pe Streleț, Efrim, Lucinschi, Gherman-Snegur, pe Diacov în cârje.

Nu trebuie să le fie frică. Doar acolo sunt prietenii lor, Formuzal și Burguji, care nu vor arunca în ei cu pietre, ci îi vor întâlni cu pine și sare, ținând de căpăstru calul Volfram, dăruit lui Vladimir Voronin.

Acest joc ieftin, această diversiune k.g.b.-istă de a-l pune la punct pe președintele Băsescu care a spus un mare adevăr despre viitorul proiect al întregirii și nu a făcut-o de flori de cuc, dar și intenția de a învinui opoziția, ei având pâinea și cuțitul în mână, se numește impotență politică. Dacă vreți, prostituție politică.

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole