De ce Ioniţă trage cu “bomba” în Leancă şi PLDM?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am asistat astazi la un spectacol jalnic din partea deputatului Ionita, cu lacrimi si acuzatii grave la adresa fostilor colegi din PLDM.

Astfel in cadrul briefingului de presă , Veaceslav Ioniță a anunțat ca prin asumarea raspunderii Guvernului, de fapt se ascunde  o schema frauduloasă de escrocherie a bugetului de stat cu sute de milioane de lei.

Ionita a si expediat  în adresa șefului statului și Președintelui Parlamentului o scrisoare, prin care i-a informat pe inaltii demnitari, ca “Guvernul prin asumarea raspunderii va inviora firmele fantome si in scurt timp vor deposeda de sume enorme bugetul de stat”.

Apropo, am citit adresarea lui Ionita, si am vazut doar speculatii,  nu am vazut argumentarea clara a unor eventuale pagube.

Purtatorul de cuvint al Premierului, Liliana Vitu, a declarat ca proiectele adoptate prin asumarea răspunderii Guvernului au fost elaborate în strânsă colaborare cu instituţiile financiare internaţionale, calificind declaratiile lui Ionita ca fiind “o furtună într-un pahar cu apă”.

In cadrul brifingului de totalizare a sesiunii parlamentare  seful fractiunii PLDM in Parlament, Valeriu Strelet a venit cu o replica si a calificat drept „deplasate, mincinoase și aberante” acuzațiile lui Ioniță.

Strelet a facut aluzie si la o ‘dragoste platonică”, sugerind astfel o posibila legatura intre Veaceslav Ionita si contoversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Nu stim ce il leaga pe Ionita de Platon, dar lovitura aplicata colegilor de fractiune din PLDM este una grava, mai ales in preajma campaniei electorale.

Nu vreau sa apar in postura de avocat al PLDM-lui care are destule pacate, insa in acest caz cu asumarea raspunderii Guvernului, Ionita mai degraba actioneaza din motive de razbunare, decit in interesul public.

Pacat  ca Veaceslav Ionita, care si-a facut un nume in sectorul asociativ , a ajuns subiect de scandal, cu acuzati grave si nefondate, care pot ajuta opozitia antieuropeana la viitoarele alegeri parlamentare.

P.S.

Referitor la decoratii.

Unii care de cinci ani au atacat AIE/CPE,  care nu au nimic comun, si nu au facut nimic pentru apropierea RM de UE, dar care au facut tot posibilul ca R.Moldova sa rateze Asocierea la UE, astazi se erijeaza in mari moralisti.

Ia mai priviti-va in oglinda stimati fosti ziaristi de curte si consilieri a lui Voronin, care ati servit cu rivna interesele Kremlinului si a comunistilor.

Credeti ca lumea e proasta si nu stie cine sunteti si de unde veniti?

 

Comentarii