De ce Dedeman nu trebuie să renunțe la proiect: milioane de euro blocate de forțele antieuropene

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ce nu știau reprezentanții DEDEMAN, atunci când au decis să investească  în mod strategic la Chișinău, este faptul că jocul de aici nu e doar unul politic, ci și geopolitic.

Practic era de așteptat ca forțele antiromânești/ antieuropene să împiedice pe toate căile posibile accesul pe piața din Republica Moldova a celei mai solide companii românești din domeniu.

Pentru cei care nu știu asta, DEDEMAN reprezintă o companie privată cu acționariat românesc și care este cea mai solidă companie din domeniul comerțului cu materiale de construcții din România și nu numai.

Reprezentanții DEDEMAN nu trebuie să se lase intimidați de acest joc geopolitic deoarece exact asta își doresc și forțele antieuropene: blocarea accesului pe piață a marilor companii europene.

Pe de altă parte este de înțeles și atitudinea investitorilor care vin cu o sumă mare de bani, dar piața nu este liber garantată și oricând o schimbare de regim ar putea duce la închiderea acestui magazin. Afirmația pe care o fac acum este una pe care marele investitor român trebuie să o ia în considerare.

Acest lucru arată tocmai necesitatea ca Republica Moldova să fie integrată în Uniunea Europeană în mod urgent, prin Unirea cu România, singura cale care poate garanta investițiile private din al doilea stat românesc.

În cadrul consiliului local nu doar acele forțe deja cunoscute ca fiind antieuropene au votat împotriva proiectului, boicotul a venit și din partea unor reprezentanți ai Partidului Liberal, cel care a reușit să ajungă în parlament tocmai ca să reprezinte curentul unionist.

Iată că la acest moment tocmai aceștia sunt cei care s-au opus nu unei companii europene oarecare, ci împotriva uneia care are capital românesc.

Peste 30 de milioane de euro ar fi urmat ca Dedeman să investească în mod direct în Republica Moldova și sute de locuri de muncă urmând a fi create. Nu mai vorbim de aici de ajutorul pe care l-ar fi acordat producătorilor din Republica Moldova.

P.S. Fracțiunea P.L. din C.M.C. va cere luni, 23 octombrie 2017, convocarea ședinței extraordinare a Consiliului Municipal Chișinău.

„Fracțiunea Partidului Liberal din Consiliul Municipal Chișinău nu a fost, nu este și nu va fi niciodată împotriva vreunui investitor străin, care vrea să vină să investească în Republica Moldova și în special în municipiul Chișinău, inclusiv DEDEMAN din România. 

Regretăm că proiectul investițional propus de DEDEMAN România, nu a ajuns să se discute în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău. 

Ca să epuizăm tot felul de speculații, apărute în cursul zilei de astăzi în mass-media, Fracțiunea Partidului Liberal anunță opinia publică că luni la prima ora, va cere convocarea ședinței extraordinare a Consiliul Municipal Chișinău cu o singură chestiune pe ordinea de zi, cea de modificare a Planului Urbanist Zonal, pentru a permite companiei DEDEMAN România să proiecteze și să investească în Municipiul Chișinău.”
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole