De ce are nevoie Filat de Ordinul Republicii? Plahotniuc își așteaptă cuminte rândul în pridvor la Timofti? The most interesting book you’ve ever read about Filat

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

O ploaie de Ordinul Republicii a căzut, din mila lui Snegur, peste cea mai săracă, cea mai coruptă, cea mai, cea mai disperată palmă de pământ a Europei.

Pe 17 ianuarie, 2000 cel care a promis să ne spună când se va coace ”unirea” , Mircea Snegur, a fost decorat cu ”Ordinul Republicii de către Petru Lucinschi.

Motivația este una specială: Snegur a fost apreciat pentru contribuție meritorie la constituirea Republicii Moldova ca stat independent, promovarea valorilor naționale şi a transformărilor democratice, dar și cu împlinea vârstei de 60 de ani.

Sărmanul Lucinschi nici nu știa că această bătaie de joc o să-l coste transformarea R.M. din republică semiprezidențială, în parlamentară și nașul acestei mișcări va fi chiar Snegur.

Dat jos, Petru Lucinschi a fost și el decorat cu Ordinul Republicii de către Vladimir Voronin.

Categoric, după ce s-au scuipat pe toate drumurile și în toate satele republicii, și-au tras ordine pentru a se feri de mânia poporului în speranța că vor fi salvați de CEDO.

Nu este exclus, vor scăpa de tribunalul internațional de la Haga pentru crime comise împotriva propriului popor.

…Voronin a fost mai rezervat. Le-a răsplătit cu reciprocitate intelectualilor refuzul de a-l venera ca șef de stat care nu recunoaște româna drept limbă de stat. Nu le-a dat ordine.

În schimb, Michael, tankistul de Colonița, a fost extrem de generos.

El i-a decorat și pe jurnaliști cu ordinul Republicii. Nu spun un cuvânt despre meritele acestora,dar printre ei, alături de Lorena Bogza, trebuia să figureze și Angela Gonța, cu merite incontestabil mai mari decât Elena Zamura și mulți alți rapsozi ai mentalității imperiale ruse, de asemenea intrați în posesia distincției supreme a R.M.

Acest registru bizar, unul al lipsei de respect pentru R.M, trebuie încheiat cu atât mai mult ,cu cât deja și Vlad Filat, demis pentru corupție, fără dreptul de a mai fi prim ministru, a fost decorat de către Nicolae Timofti cu Ordinul Republicii.

Amintim, Timofti, a fost totalmente incompetent când a afirmat că decizia Curții Constituționale în cazul Filat este una politică.

Nu avea dreptul să facă asemenea afirmații de îndată ce Filat nu și-a probat incoruptibilitatea în instanță.

Ca să nu intru în detalii și nuanțe juridice pe care marii juriști din R.Moldova nici nu le intuiesc, le șoptesc tuturor că Filat a avut nevoie de această distincție pentru a o încleia la dosarul înaintat Curții Europene pentru Drepturile Omului, unde s-a adresat pentru a i se asigura drepturile cetățenești.

Adică, Filat vrea să ne mai fericească, încă o dată, din fotoliul de prim ministru, președinte al legislativului sau din scaunul de președinte al R.M.

Ați înțeles bine, Filat vrea să-i fie apărate drepturile de om după ce ne-a transformat pe noi în neoameni.

Ca și în cazul IPTEH, când Curtea l-a repus în drepturi ca om, care are dreptul să participe la privatizare,dar nu ca funcționar public, care și-a creat cu mâna proprie condițiile pentru izbândă, aici existând evidente conflicte de interese, Filat crede că ne îmbată cu apă rece.

El a spus că va avea răbdare până va fi luată decizia. Poate peste un, dar poate pese doi.

Filat speră să adoarmă vigilența poporului și de data aceasta.

El are sete de ordinul Republicii la dosarul depus la CEDO, ordinul fiindu-i acordat , „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în promovarea valorilor democratice, pentru contribuție substanțială la aprofundarea dialogului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, eforturile depuse în vederea restabilirii localităților afectate de calamitățile naturale din vara anului 2010 și activitate organizatorică prodigioasă”.

Pentru Timofti, BEM, Pădurea Domnească, incendierea Parlamentului și a Președinției, concesionarea Aeroportului de către AIE sunt valori democratice.

Noi știm unde era Timofti când Filat a fost îndreptățit ca om în cazul IPTEH la CEDO.

După aceasta Timofti a fost făcut președinte de către Filat, de ce să nu o spunem direct.

Dacă nu ajungea la putere și prim ministru prin fraudă, replica R.M. avea să fie pe măsură, iar cazul Filat – IPTEH avea să fie rejudecat cu noi argumente.

Dacă ați observat, Filat remarcă, de fiecare dată, că de azi înainte în R.M. vor guverna doar coalițiile.

În această situație îi sugerăm lui Timofti să îi acorde distincția supremă și lui Plahotniuc.

Michael Ghimpu deja are ordinul Republicii, înmânat de Timofti. Michael se vede predestinat, ca și Miorița, să meargă la moarte sigură în viitoarea garnitură de conducere, alcătuită tot din PD, PLDM, și PL.

Deci, ați crezut în schimbarea până la capăt? O veți avea.

Iar ordinul Republicii va rămâne pentru alți cetățeni activi, distincția de stat supremă ce se conferă pentru merite excepționale în toate domeniile de activitate întru binele Patriei și al omenirii.

Așadar, atâta timp cât suntem ultimii din Europa, renunțăm din cumsecădenie și cultură europeană la Ordinul Republicii.

Primii care trebuie să o facă sunt cei de sus. Începem cu Snegur, Lucinschi, Filat, Ghimpu… Aceasta va fi schimbarea cea adevărată.

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole