De ce ar trebui să mulţumească Nicolae Timofti lui Vitalie Marinuţa

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Astăzi este ziua de naştere a fostului ministru, demn, al apărării entităţii administrativ teritoriale dintre Prut şi Nistru, Vitalie Marinuţa. Care împlineşte, pe 16 iunie 2014, exact 44 de ani, semn de tinereţe, vigoare şi putere de a îşi continua proiectele dedicate interesului naţional.

Un moment în care este firească urarea onestă:”La mulţi ani frumoşi!”

Urmată de o precizare. Încă preşedintele în funcţie al Republicii Moldova ar trebui să îi mulţumească, în această zi, ex-ministrului Vitalie Marinuţa, pentru un motiv foarte simplu.

A fost invitat, la Bucureşti, pe 1 Decembrie 2013, şi ca urmare a unui proiect gândit de conaţionalul său, care atunci era ministru al Armatei Naţionale a Republicii Moldova.

Un proiect pe care probabil viaţa va face să se materializeze, în viitorul apropiat, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui Republicii Moldova, generând un impact puternic, pozitiv, asupra europenilor din landul condus de Nicolae Timofti.

Dar, vorba analistului geopolitic Marius Văcărelu:”nici Moldova nu are politicieni de valoare. În mare măsură, liderii politici ai Moldovei, din ultimii 20 de ani, nu de ieri, de azi, sunt un eşec politic şi administrativ. Când ai PIB-ul mai mic decât al nu ştiu câtor judeţe, din România, nu poţi să spui că eşti o ţară, evident, eficientă…”

Dialogul integral, cu expertul Marius Văcărelu – axat pe evoluţia situaţiilor din Rusia, Ucraina şi Republica Moldova – îl puteţi viziona aici:

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Petrescu

Ion Petrescu

S-a născut la 2 noiembrie 1955, în Bucureşti, tatăl, Ion, fiind din judeţul Argeş, iar mama, Tamara, din stânga Prutului. A urmat cariera militară avansând până la gradul de colonel, fiind opt ani director al Trustului de Presă al Armatei României. ...

Ultimele articole