Rezoluția și consensu`…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Manipulare fsb-stă la tv-urile ”independente”. Cică rezoluția Parlamentului European privind suspendarea asistenței macrofinanciare a fost votată de o majoritate covârșitoare! 343 din 538!!! Deci numărul contează, nu?

Păi dacă numărul contează, atunci să lămurim lucrurile punctual și cu cifre exacte. Parlamentul European este format din 751 de deputați. Corect? Prin urmare, 343 de voturi din 751 cam cât ar face? Matematică elementară: 343 din 751 nu înseamnă nici măcar jumătate din numărul de eurodeputați!

Cu ocazia asta mi-am amintit despre argumentul forte al unor parteneri europeni în cadrul dezbaterilor privind sistemul mixt de vot pentru alegerile parlamentare. Acel argument forte era nevoia de consens între partidele de la guvernare și opoziție. Asta în pofida faptului că majoritatea realmente covârșitoare a cetățenilor sunt în favoarea votului uninominal.

De aceea întreb, nu dau cu parul: având în vedere delicateațea speței, fiind vorba despre o decizie a instanței de judecată și fiind vorba de bani, nu era cazul să se insiste pe un vot mai larg în Parlamentul European în vederea unui consens ireproșabil?!

Veți răspunde așa: majoritatea simplă, adică majoritatea din cei care s-au prezentat și au arătat interes pentru subiect, a votat și punct!…

Foarte bine, e legal și corect, căci așa sunt procedurile… Dar consensu`… cu consensu` cum rămâne?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii