Dacă USL-ul vine la putere, podurile de contrabandă vor dispărea?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Tot mai mulţi oportunişti din RM aruncă vina, pentru contrabanda cu ţigări peste Prut, asupra vameşilor români, implicit asupra preşedintelui Băsescu. Evident, e campanie electorală, dar să faci atâta mizerie pe seama unui preşedinte, pare cam nasol.

Nu zic că preşedinţia, inclusiv guvernarea lui Băsescu, a fost la nivel, dar sunt mai mult ca sigur, că guvernarea useliştilor va fi net inferioară.

Şi de ce mă rog m-ar interesa situaţia din România? Poate pentru că şi acolo sunt români, dar mai degrabă, pentru că suntem într-o strictă interdependenţă de situaţia de peste Prut.

Iar dacă cineva crede, că contrabanda de la Prut ar dispărea odată cu schimbarea guvernării, e din tagma naivilor. Căci vameşii nu sunt schimbaţi cu venirea unei noi guvernări, ci sunt aceeaşi din vremea lui Iliescu.

Conform susţinătorilor socialiştilor-democraţi-naţionali-liberali (dubioasă combinaţie), în programul acestora există un şir de iniţiative, precum restabilirea podurilor rutiere peste Prut (Leova-Bumbăta şi Cantemir-Fălciu), deschiderea unor posturi locale de trecere a frontierei, etc. Oare astea n-or să faciliteze contrabanda cu ţigări şi alte produse? Sau anume venitul din această contrabandă face cu ochiul USL-ului?

Nu mă expun prea mult asupra programelor electorale, deoarece sunt de domeniul “foaie verde”, iar rezultatele le vom vedea imediat după alegeri.

P.S. Socialiştii au devenit peste noapte unionişti…

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole