Dacă USL-ul vine la putere, podurile de contrabandă vor dispărea?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Tot mai mulţi oportunişti din RM aruncă vina, pentru contrabanda cu ţigări peste Prut, asupra vameşilor români, implicit asupra preşedintelui Băsescu. Evident, e campanie electorală, dar să faci atâta mizerie pe seama unui preşedinte, pare cam nasol.

Nu zic că preşedinţia, inclusiv guvernarea lui Băsescu, a fost la nivel, dar sunt mai mult ca sigur, că guvernarea useliştilor va fi net inferioară.

Şi de ce mă rog m-ar interesa situaţia din România? Poate pentru că şi acolo sunt români, dar mai degrabă, pentru că suntem într-o strictă interdependenţă de situaţia de peste Prut.

Iar dacă cineva crede, că contrabanda de la Prut ar dispărea odată cu schimbarea guvernării, e din tagma naivilor. Căci vameşii nu sunt schimbaţi cu venirea unei noi guvernări, ci sunt aceeaşi din vremea lui Iliescu.

Conform susţinătorilor socialiştilor-democraţi-naţionali-liberali (dubioasă combinaţie), în programul acestora există un şir de iniţiative, precum restabilirea podurilor rutiere peste Prut (Leova-Bumbăta şi Cantemir-Fălciu), deschiderea unor posturi locale de trecere a frontierei, etc. Oare astea n-or să faciliteze contrabanda cu ţigări şi alte produse? Sau anume venitul din această contrabandă face cu ochiul USL-ului?

Nu mă expun prea mult asupra programelor electorale, deoarece sunt de domeniul “foaie verde”, iar rezultatele le vom vedea imediat după alegeri.

P.S. Socialiştii au devenit peste noapte unionişti…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole