Dacă Rusia atacă Ucraina, Republica Moldova se va Uni cu România în următorul an

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Dacă Rusia atacă Ucraina, iar acest dacă este deja sigur, în mai puţin de 1 an Republica Moldova se va Uni cu România.

Este de fapt singura variantă plauzibilă şi reală pentru a garanta securitatea românilor de la Est de Prut, în condiţiile în care intervenţia din Ucraina a dovedit că nu există o alternativă europeană independentă.

Rusia nu va lăsa niciodată Republica Moldova să o ia spre Europa, iar utilizarea forţei la Kiev arată că alternativa armată este în prim-planul strategiei Federaţiei Ruse.

Sper ca în aceste momente să nu mai fabuleze cineva cu integrarea europeană.

Acum doi ani eram întrebaţi cum se va face reunirea dacă marea majoritate a moldovenilor sunt apatici faţă de acest subiect?

Una din variante era tocmai escaladarea unui conflict, adică un atac militar rus asupra Republicii Moldova. Iată că o astfel de situaţie se naşte acum. Nu e vorba de nici o premoniţie ci de cunoaşterea aspiraţiilor imperialiste ale Moscovei şi a modului de lucru al acesteia.

Reacţia poporului ucrainian la refuzul politicienilor de a permite democratizarea şi europenizarea ţării, a generat în Ucraina ceea ce urma să aplice Rusia în Republica Moldova. Rusia nu a luat în considerare o astfel de situaţie, iar scenariul Ucrainian este de fapt scenariul care urma să se aplice în ultimă instanţă Republicii Moldova.

Deci dragi români, fiţi pregătiţi, deoarece în curând se va face istorie, iar ea va fi făcută de voi şi nu de politicieni.

 
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole