Dacă până astăzi Timofti era raţă mută, astăzi a ajuns să fie OAIE…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Oricine dintre DVS, aveţi dreptul să mă învinuiţi de indecenţă faţă de şeful statului, dar o spun tare şi respicat – Nicolae Timofti astăzi încă o dată a demonstrat că este OAIE. Dacă aş avea vre-o ocazie să-i zic aceste cuvinte în faţă aş face-o cu cea mai mare plăcere, fără ezitare şi chiar nu mi-ar fi ruşine de vârsta înaintată a acestuia.

În popor este o zicală – Moşnegii au mintea copiilor. Decizia lui Timofti de-al desemna pe Sturza în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, fără a avea o susţinere în legislativ, a cel puţin 51 de deputaţi, o consider drept aiureală sau cu rea intenţie pentru această ţară şi poporul ei. Sunt convins că decizia dată era demult adoptată undeva în biroul şefului de pe Bucureşti 88 sau în celula de lux din Penitenciarul 13. Din păcate, Timofti nici nu a înţeles că părerea lui nu contează, nici nu valorează nimic. Nimeni nici nu l-a întrebat pe acest mut, dacă acceptă sau nu candidatura lui Sturza. Luând în consideraţie că Ion Păduraru, şeful aparatului lui Timofti, în Guvernul Sturza a fost Ministru al Justiţiei, puteţi să vă imaginaţi care e puterea decizională a lui Timofti. Un latex folosit şi altceva nimic. Îi trebuie moşului ruşinea asta la bătrâneţe…?

Cine are interesul de a provoca alegeri anticipate în Republica Moldova? În primul rând sfătuitorii lui Timofti, altfel ei cu siguranţă îi sugerau preşedintelui că orice încercare de a desemna un candidat fără susţinerea unei majorităţi stabile este un prim pas spre alegeri anticipate. Următorii ce ard de nerăbdare să provoace anticipate în Moldova sunt cele două partide de stânga. Mă refer şi la opoziţia parlamentară PSRM şi la cea stradală, Partidul Nostru a lui Usatâi. În situaţia de criză profundă din ţară, aceste două formaţiuni politice au o marjă sporită a încredertii în rândul cetăţenilor. În eventualele alegeri anticipate aceste două formaţiuni de stânga radicală, cu viziuni pro-ruse, ar putea primi voturile a mai mult de jumătate din cei ce vor veni la vot sau chiar mai multe. 2001 are să ne pară floricele. O majoritate constituţională le-ar fi garantată foarte uşor. Prin decizia sa de a desemna un candidat doar de formă şi pentru a întinde timpul până în 29 ianuarie, aş intui că Timofti îşi doreşte temei legal de a dizolva Parlamentul. Următorii cine şi-ar dori anticipate este Platforma Ţopilor. Dânşii chiar se cred cu suport din partea cetăţenilor?

Din cele expuse mai sus reiesă că acest imbecil bătrân, ajuns în fruntea statului la cererea lui Filat, întoarce datoria celui ce l-a făcut Preşedinte de ţară şi i-a imortalizat numele în istoria ţării. În loc ca un şef de stat, să evite alegerile anticipate, Timofti ne vâră în gura „ursului”.

Ce face Timofti în cazul în care în zilele următoare i se pun pe masă semnăturile a cel puţin 58 de deputaţi sub refuzul de a vota candidatura lui Sturza? Merge cu dânsul mai departe sau totuşi îşi v-a revizui decizia? Timofti este obligat să propună acea candidatură, ce v-a avea susţinerea a cel puţin 51 de deputaţi. Ţara are nevoie de stabilitate şi nicidecum nu de alegeri anticipate. Dar dacă Timofti nu-şi poate onora obligaţiunile, să plece singur, în caz contrar – SĂ FIE FUGĂRIT CA UN CÂINE LEPROS…

 

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole