Dacă demnitate nu e, nimic nu e… Maia umblă pe cărările bătătorite de Andrei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am observat din dezbateri tv și din felul în care se like-uiesc pe feisbuc unii între alții, că oamenii Maiei, ai lui Usatâi și cei ai lui Dodon nu se contrazic pe nici o temă, ba își spun și complimente fără nici un deranj!

La o șezătoare de scărpinat limba la tv unul din șamanii PAS-ului îi spunea fără nici o sfială altui descântător de-al lui Usatâi că trebuie să-și unească eforturile în vederea scopului comun. Rămâi pe loc în asemenea momente și te întrebi uimit ce scopuri comune pot avea Maia și Usatâi?!

Bate la ochi în același timp că în luările de atitudini liderii PAS și DA se arată supărați nu pentru derapajele mizerabile ale lui Dodon, ci doar pentru că acesta nu se ține de promisiuni. Ce promisiuni le-o fi dat Dodon, să o lămurească tot ei, că pe mine nici nu mă mai interesează conținutul acordului. În momentul în care ai făcut ”deal” cu Usatâi și Dodon, nu mai contează justificările.

Înțeleg că poți să ai fixații de genul ”jos oligarhul” și ”jos statul capturat” în condițiile în care alte idei strălucite prin cap nu-ți trec, dar să pui ”batista pe țambal” de dragul unei colaborări cu Usatâi și Dodon este descalificant. Înclin să cred că dispoziția Maiei de a se expune într-un context derizoriu și compromițător ascunde lucruri mai grave și e posibil să fie la mijloc și o treabă cu arginți ce vin pe filiere mai deocheate decât cele pe care le cunoaște publicul larg.

Pentru că există niște limite chiar și în materie de cinism, dacă ești cu adevărat purtătoare de valori autentice. Limita este cea după care, de exemplu, niște exprimări insultătoare ale unui socialist în adresa unei categorii de cetățeni ai RM, care constituie cam 30% din electorat, nu trebuie să rămână fără răspuns din elementarul sentiment de demnitate.

Socialistul și-a permis să spună în fața camerelor tv că o treime de autohtoni trăiește în RM ca ”la hostel”, iar PAS-istul prezent în emisiune nu a schițat măcar o cută pe față la chestia abjectă. În virtutea acestei situații a trebuit să-i explic dodonistului cum stau lucrurile cu adevărat, în timp ce PAS-istul îi tot da înainte cu incantațiile despre ”oligarh” și ”statul capturat”.

… Politica înseamnă multe, dar între toate e nevoie și de un dram de demnitate, dacă vrei să reușești fapte mari și utile oamenilor. Iar în fața unor ticăloșenii emanate de Usatâi sau Dodon se poate riposta doar cu demnitate. Și dacă demnitate nu e, nimic nu e…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii