Dacă acest ins ”apolitic” al Maiei Sandu este cu adevărat expert – ar fi tăcut.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Se cunoaște că al doilea nume, și demult, a membrilor PAS cu DA este Duble Standarde, și este cumva penibil când ei acuză pe altcineva de același păcat. Ei cum să fi trecut decizia Curții Constituționale necomentată și de lingăii pretinșilor politicieni. Igor Boțan, care participa la protestele platformei DA în 2015-2016, atenție apolitic, acuză înalta Curtea de duble standarde din moment ce curtea a declarat că alegerile repetate nu au cum să fie petrecute după un alt sistem electoral decât cel MIXT. Or, chiar dacă schimbi acum, deja următoarele alegeri ordinare (peste 4 ani) vor fi după un alt sistem de vot, ținând cont de recomandările Comisiei de la Veneția. Și aici e buba. Boțan invocă faptul precum Curtea a ignorat recomandările Comisiei când a fost introdus sistemul MIXT, uitând că atunci până la alegeri erau mai bine de 3 ani. Mai departe Boțan invocă faptul că a fost schimbat modul în care urmează a fi petrecute alegerile Parlamentare în ajuns de alegeri prezidențiale. Ă, ce are una cu alta? Desigur, pentru cineva puțin mai depărtat acesta ar fi un argument, dar nu fi pentru oamenii care citesc și altceva decât declarațiile liderilor pascudași.

Ca să concluzionez: în 2016 Curtea a ținut cont de recomandările Comisiei de la Veneția dar a dat Prioritate dorinței celor peste 800 de mii de cetățeni care au semnat pentru modificarea sistemului electoral și desigur de faptul că Moldova este un stat Suveran și nu este nimeni în drept să se implice în politica internă.

Desigur, pe lângă Boțan, s-au dat cu părerea și Maia cu ex consilierul lui Filat, Dumitru Alaiba, dar lor le dam crezare că-s in campanoie electorală continuă și dau dovadă de curvărism în toată ziua, mai rar cade câte un analist să-și dea atât de grav macazul pe față. De fapt, nu-l prea ascult și pot să greșesc. Dacă nu-mi apărea pe facebook știrea cu prostia debitată de acest ”expert, analist” sau cum naiba îl ,mai prezinta la jurnal și tv8, poate că nici nu auzeam. La fel cum nu aud și mulți alți cetățeni care cad pradă manipulărilor acestor inși.

Concluziile vă aparțin.

Pace 😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0