Da! Da se duce pe apa sîmbetei!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De mai mult ori am scris că lui Andrei Năstase îi este urît deja să lupte doar împotriva guvernării. De un timp ceva el a luptat intens și împotriva prorpiei găști de afaceriști politici cu criminalii fugari Țopa în frunte. Pornit de la o piață, pe o treime plină, prin activitatea sa Năstase a adus mișcarea pînă trei-patru corturi.

Acțiunile acestuia, la și peste limita nebuniei și bunului simț, au discreditat total ideia nemulțumirii societății de evoluția Moldovei. Și aici,principalul argument nu sunt părerile analiștilor sau a politologilor. Și nici chiar a bloggerilor. Adevărul este scos la iveală de sondaje. Desigur, politicenii le cataloghează drept la comandă sau nu, în funcție de scorul lor în aceste sondaje.

În cazul lui Năstase, oricare din cele trei sondaje prezentate în ultimul timp, arată că DA se duce pe apa sîmbetei. O nouă cădere în sondaje a Platformei DA și a lui Năstase, spune presa de peste Prut.

Rezultatele unui nou sondaj arată că Platforma DA și liderul acesteia, Andrei Năstase, scad în preferințele electorale ale cetățenilor, la fel ca și PLDM și PL. 

Astfel, potrivit sondajului, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, șase partide ar accede în Parlament. Este vorba de PSRM (17,7% față de 26,3% luna trecută); PAS (13% față de 15,3% luna trecută; Partidul Nostru – 12,2% (12,4 – luna trecută); PCRM (8,9% față de 7,9%); PDA (8,4% față de 11,3% în sondajul de luna trecută) și PDM (8,4% față de 7,3% luna trecută);

Sondajul artă căderea PL (3,4%) și PLDM (1,3%).

Rezultatele sondajului realizat de Compania „Intelect Group” arată scăderea ratingului liderului PDA, Andrei Năstase. În cazul alegerilor prezidențiale acesta ar înscrie un scor de 9,2% față de circa 11% luna trecută. Favorit al prezidențialelor rămâne liderul socialist Igor Dodon cu 23,8% față de 29% – în iunie. Maia Sandu ar acumula 16,2 la sută din voturi (16,9% luna trecută), potrivit sondajului.

Dacă ar participa la alegerile prezidențiale, liderul cominiștilor Vladimir Voronin ar acumula 7,3% (8,3% în iunie); liderul democrat Marian Lupu – 5,9% (6,1% în luna iunie), iar președintele PPEM, Iurie Leancă – 5,4 la sută (8,1% în iunie).

Sondajul Companiei „Intelect Group” a fost realizată pe un eșantion de 1878 de persoane. Interviurile de sondaj au fost realizate între 11 și 22 iunie. Marja de eroare este de circa +/-2,2%.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole