DA a căzut în mașina de tocat a Kremlinului? Năstase – Țopa, cine pe cine a vîndut?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mare forfotă la Chișinău, generată de mai multe “cadavre politice”, în special, Demnitate și Adevăr și Partidul Nostru. Ieri, Usatîi a făcut un apel catre PSRM si Platforma DA: „Propun, ca in data de 27 august, exact de Ziua Independentei sa ne asezam la masa de negocieri”.

Liderul PN si prmarul de Balti, Renato Usatii intr-o postare pe facebook a facut apel catre PSRM si Platforma DA de a organiza consultari publice comune. Usatii propune crearea unei strategii pentru a pune capat regimul de guvernare.

Motivele unei astfel de prietenii, a agentului serviciior secrete cu unionistul, de pe tinpuri, Năstase s-au descoperit mai tîrziu. Usatîi a aflat că Maia Sandu și rămășițele PLDM discută să meargă împreună la alegeri. Dacă vor avea astfel mai multe șanse? Puțin probabil. PLDM e partidul care a “înghițit” un milliard, iar Maia Sandu a dus de rîpă sistemul educational. De Năstase nu mai zic nimic.

Deci, care e scopul acestui comportament suicidal? Există două variante.

  1. Țopa a bătutu palma cu reprezentantul forțelor special ruse, Usatîi, și cedează controlul acestui trio pentru ca Renato să înceapă tîrgurile cu Dodon. Vezi mai sus apelul lui Usatîi. Astfel, Usatîi, respective Moscova, ar avea o pîrghie în plus, în stoparea parcursului proeuropean al Moldovei.
  1. Năstase caută o soluție pentru a ieșit onorabil din “mocirla” în care se cufundă prin minciunile sale. Opinia publică a fost lăsată cu gura căscată de documentele care au demonstrat că Năstase a participat la delapidarea proprietății de stat de milioane de euro împreună cu criiminalii Țopa, a spălat milioane, inclusiv prin conturile mamei sale despre care aceasta nici nu știa, are proprietăți ascunse prin diverse colțuri ale lumii și multe altele. Năstase nu mai are nici o șansă. Și, respective, la fel poate fi o marfă curtată de Moscova în lupta pentru Moldova

Deci, cine pe cine? Țopa pe Năstase sau Năstase pe Țopa. Se va vedea în cel mai scurt timp!

Renato Usatii, lider PN: „Iluzile unor reprezentati ai partidelor de opozitie cu privire la desfasurarea alegerilor prezidentiale din 30 octombrie, sunt nejustificate. Acutalul regim de guvernare pregateste o campanie de manipulare a cetatenilor, scopul acesteia fiind modificarea sistemului electoral si falsificarea alegerilor prezidentiale. Fortele antioligarhice trebuie sa-si coordoneze actiunile in cadrul situatiei create.

Indemn Partidul Socialistilor, Platforma DA si Partidul Nostru sa organizeze consultari publice in ceea ce priveste strategia noastra comuna de a pune capat acestui regim. Propun, ca in data de 27 august, exact de Ziua Independentei sa ne asezam la masa de negocieri.”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole