DA! Am o ”dragoste” specială pentru ipocriți și stejarul verde-îngălbenit.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Parcă destule ori mi-am expus poziția, și tot destul de des sunt întrebat ce-i cu ”dragostea” mea pentru stejarul verde și cel îngălbenit, cu tot cu alianțele lor. Acuș mai explic o dată, exhaustiv.

”Verde pentru Moldova”
Așa suna un slogan al PLDM. Pe lângă ”Împreună pentru Moldova” și altele. Doar că verde, să fim sinceri, a fost doar pentru membrii PLDM. Dar nu vreau să lungesc aici prea mult. Fiecare om, care a avut de a face cu vama și fiscul în perioada 2010-2016 știu bine cum stăteau lucrurile. Totaaal diferit de ce se arăta la televizor. Vameșii după 2 luni lucrate se cocoțau în mașini nou nouțe, fiscul efectua controale abuzive. Otkaturile mergeau ca pe unt. Mai pe scurt, puteau lucra doar cei care se conformau poftelor lui ”verde împărat” demis pe suspiciuni de corupție în 2013. Fapt care nu i-a făcut deloc să roșească pe alți membri. Precum n-au roșit și n-au condamnat nici acțiunile suspecte în bănci care l-au adus la răcoare. În fine. Și vă dau câteva trimiteri pentru comparație.

http://agora.md/stiri/1230/cati-bani-au-adus-la-buget-fiscul-si-vama-in-primele-trei-luni-ale-anului.html

https://www.publika.md/record-absolut-serviciul-fiscal-a-incasat-in-bugetul-public-national-in-doar-doua-zile-12-miliarde-de-lei_3000233.html

Sumă record înregistrată de FISC: A adus 2,6 miliarde de lei la bugetul public național

http://www.allmoldova.com/ro/news/incasarile-la-bugetul-public-national-au-crescut-in-primul-trimestru-cu-1-456-miliarde-de-lei-fata-de-anul-2017

Dar pe lângă toate acestea, la ministerul educației tocmai porniră reformele triumfaliste a Maiei Sandu. N-o să condamn închiderea școlilor, am spus-o de mai mult ori – unele chiar trebuiau închise din lipsă de copii. Evident, se făcea pentru a economisi ceva bănuți în visteria statului. Dar apare o întrebare: la câte școli s-au închis, acele economii au fost oare destule doar pentru procurarea camerelor pentru supravegherea examenului de Bacalaureat?  Ah, a mai fost și o mărire de salarii cu care s-a lăudat recent dânsa pe facebook. Bravo, bine că a făcut. Dar de ce și-n 2017-2018 profesorii din nou protestează? N-a fost poate atât de mare succes Maiei în calitate de ministru? Dar nu-i pe asta, a făcut și bine. Doare ipocrizia dânsei în moment ce-și face PR politic azi, deja în calitate de lider de partid, abordând problema profesorilor, invocând ba că bani sunt și trebuie să fie urgent majorate salariile cadrelor didactice cu 50%, ba că nu înțelege de unde se iau banii pentru majorarea salariilor anunțată recent de democrați.  Dar, trecem peste. D-zeu cu dânsa.

”Dragostea” mea pentru dânșii (cei ce au controlat toate fluxurile bănești din țară 6 ani) se definește printr-o întrebare: cât de …. trebuie să fii ca să faci economie pe educație în timp ce se fură cu sacii din bugetul statului, ne mai vorbind de bănci?!

Concluziile vă aparțin.

Pace 😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0