CUTIUȚA LUI IVAN ȘI CAMIOANELE LUI ION. În Țara lui Papură Vodă mărimea nu contează

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Vă mai amintiți de cutiuța dăruită moldovenilor de Ivan de la Răsărit, acu’ vreo trei săptămâni? Cu teste pentru Covid. Ca să luptăm cu virusul. Păi bine, era de bine ș-a fost normal să spunem mulțumesc-spasiba. Ș-am spus. Noi ca noi, dar mai ales guvernul lui Papură Vodă. Ministreasa Dumbrăveanu era atât de recunoscătoare, încât și-a scos și masca când făcea poze în format 3D lângă ambasadorul rus și cutiuța salvatoare.

Dar chestia nu-i în asta. Așa se face când primești pe moca lucruri care-ți trebuiesc. Îți întâlnești binefăcătorul la poartă, îi strângi mâna, îl conduci în spațiul pentru oaspeți, adică în zona ta de lux, și-l cinstești cu tot ce ai mai bun. Așa face moldoveanul de când îi el pe fața pământului. Întrebați-o, dacă nu mă credeți, pe Agenția Turismului.

A zis cineva ceva de rău, s-a supărat cineva? Parcă n-am auzit pe nimeni să se revolte. Așa-i normal și toată lumea a încuviințat. Mulțumesc-spasiba, Ivan, pentru cutiuță!

Ce-i drept, Ivan n-ar fi Ivan, dacă nu s-ar sui după asta pe divan. N-a apucat bine să ne înmâneze cutiuța și să facă poze cu mască lângă ministreasa făr-de mască, că, imediat după aceea, a și încercat să ne fraierească. Mai exact să ne cămătărească. Dar nu vreau să vorbim despre asta, las’ să spuie mai întâi Înalta Curte.

Problema-i alta. Că atunci când o venit deja Ion de la Asfințit, cu 20 de camioane pline cu cutiuțe, la fel de salvatoare, dar infinit mai multe, gazdele din Țara lui Papură Vodă ia-le de unde nu-s. Au trimis un copchil la poartă să întâlnească alaiul, că, chipurile-s tare ocupate și n-au când se ocupa de oaspeții binefăcători. Deloc pe moldovenește. Dar asta încă mai treacă-meargă. Faptul că i-au spus copchilului să-i conducă-n tindă, adică sub pod, nu în Casa Mare, cum ar fi normal, iaca asta chiar nu-i frumos.

De la Papură Vodă n-ai ce să ceri. El e de toate câte oleacă și nu-i prea cu moldovenii. El îl iubește pe Ivan și-l urăște pe Ion. Dar șeful pe gospodărie și ministreasa ar fi putut să iasă la poartă. Măcar și cu mască. Să lase naibii treburile și să-și facă datoria de gazde primitoare. Nu de alta, dar în miile de cutiuțe aduse de Ion îs tot lucruri care ne trebuiesc în lupta cu Covidul. Că cică cu asta-s așa de ocupați.

Vă supărați că lumea se revoltă? Dar cum ați vrut, dacă ne-ați făcut de râs? Bănuiesc și eu că Ion știe ce face, dar nu văd nimic rău în asta. Problema-i că voi nu știți ce faceți și-s aproape sigur că, degrabă, o să vă iasă nesimțirea pe nări.

Iaca-așa un șah, micule Papură Vodă, mișcă, dacă ai unde!

Vizitează blogul personal al lui Nicolae Federiuc

Comentarii