CUM UNIONISMUL TOARNĂ APĂ LA MOARA SEPARATISMULUI

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mihai Ghimpu execută pas cu pas planul de dizolvare a statalităţii moldoveneşti, pentru unirea/anexarea ulterioară a Republicii Moldova la România. Intenţia de a instaura posturi vamale şi migraţioniste pe Nistru, la sugestia UE, este parte a acestui plan. În acest fel, se va face un favor imens separatismului transnistrean. Liderii de la Tiraspol vor profita în mod propagandistic şi vor consolida poziţiile Transnistriei ca entitate statală independentă. Iar Bucureştiul îşi va spori influenţa asupra deciziilor Chişinăului.

În ultima vreme se atestă o tendinţă generală la nivel de clasa politică moldovenească, insuflată şi de UE şi de unii geopoliticieni de la Bucureşti, de a renunţa definitiv la regiunea transnistreană a Republicii Moldova, în schimul aderării (cîndva) la Uniunea Europeană.

Eu consider că acest tîrg se numeşte trădare de stat. Ca urmare a acestui tîrg, noi vom rămîne şi fără teritorii, şi fără vreo garanţie reală de integrare în UE, şi fără statalitate într-un viitor mediu sau îndepărtat.

De aceea, propunerile unionistului Mihai Ghimpu trebuie privite ca antistatale, anticonstituţionale şi tratate ca atare.

Fără Transnistria, Moldova cu greu va putea fi numită stat suveran, iar unica modalitate de a readuce Transnistria în componenţa ţării noastre este prin federalizare. Federalizarea nu e cea mai plăcută soluţie, dar e unica soluţie realistă.

foto: ziarulnational.md

Comentarii

Igor Dodon

Igor Dodon

-Deputat, preşedintele Partidului Socialiştilor- Date personale: Data naşterii: 18 februarie 1975 Lucrări Ştiinţifice: Articole ştiinţifice în revistele ştiinţifice. Programe pentru disciplinele de specialitate în cadrul ULIM şi IMI....

Ultimele articole