Cum și-a suflat Filat nasul în plăcinta lui Leancă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri a avut loc evenimentul anunțat cu mai mult timp în urmă, pregătirea unei plăcinte gigantice, în semn de solidaritate cu producătorii moldoveni, care au avut de suferit în urma sancțiunilor Rusiei. O acțiune frumoasă, la care am avut de toate, am avut și inedit, am avut și o plăcintă gustoasă, un moment de solidaritate frumos, dar și un exemplu de spirit de echipă pe care l-au dat Iurie Leancă si Igor Corman, împreună cu echipa de miniștri, dar și cetățeni obișnuiți, reprezentanți ai diasporei, funcționari publici.

Recunosc ca așteptam cu interes să văd ce o să mai inventeze Vlad Filat ca să-i strice lui Leancă evenimentul. Și așteptarea nu mi-a fost înșelată, din păcate. Filat a fost mai mizerabil ca oricând, dând dovadă de un caracter murdar, de frustrare, invidie și foarte multă răutate la adresa colegului său de partid Iurie Leancă, pe care mai are și nesimțirea să-l numească “bunul meu prieten”.

Urmăriți ce a făcut Filat sâmbătă, în ziua în care era previzibil că media va fi acoperită de evenimentul lui Leancă cu plăcinta gigantică:

1. La ora 12, Vlad Filat face conferință de presă la sediul PLDM, în care anunță că donează niște cărți ale scriitorului Vangheli. Evenimentul a fost anunțat brusc, cu câteva ore înainte să aibă loc, nici măcar pe siteul PLDM nu era postat vreun anunț. De ce s-a trezit Filat să organizeze acest eveniment tocmai sâmbăta asta și nu în oricare altă zi? De ce a făcut-o atât de brusc și improvizat? Răspunsul e clar, să-i acopere mediatic acțiunea lui Leancă. În două ore după eveniment presa finanțată de Filat era plină cu știrile de la evenimentul șefului.

2‎. La ora 14, Vlad Filat a venit cu o nouă campanie mediatică, a umplut presa PLDM cu știri despre întâlnirea lui cu Băsescu, despre care ne anunțase și vineri. Atenție, în știri se accentua că Filat ar avea merite pentru inaugurarea gazoductului și renovarea grădinițelor, nu Leancă, deși toată țara știe că premierul a fost cel care a coordonat aceste proiecte împreună cu Guvernul României. Așadar, Filat a lansat tot sâmbăta această campanie, ca să acopere evenimentul cu plăcinta lui Leancă. Și a făcut-o urât, cu atacuri voalate la premier și sugestii că el este doar o “păpușă” trimisă să ocupe temporar fotoliul de premier.

3. Ora 17, tot sâmbătă, desigur, pe când deja începeau să apară știrile de la evenimentul legat acțiunea de solidaritate “plăcinta gigant” , Vlad Filat i-a mai tras o lovitură mediatică lui Iurie Leancă, a plasat un interviu pe Europaliberă, în care din nou vorbea despre câte merite are el în relația dintre România și Moldova, asta în caz că erau unii care nu văzuseră campania de la ora 14. Cei care i-au pregătit interviul lui Filat, au avut grijă să strecoare și aici o înțepătură politică la adresa lui Leancă, sugerând că rolul premierului în PLDM este doar de formă. Evident, acest interviu a fost mediatizat intens seara de presa PLDM, astfel încât să acopere evenimentul lui Leancă.

Citiți și: Vlad Filat nu vrea să fie atacat în campania electorală

 

O întrebare simplă, de câte ori l-ați văzut pe Filat sa-și plaseze interviurile sâmbătă seara, când nici dracu nu citește prostiile lui politice? Niciodată. Ce din acest interviu avea așa caracter urgent sa fie publicat sâmbătă seara? Nimic. Filat, care e obsedat de prezența mediatică masivă, știe foarte bine că un interviu plasat sâmbătă seara e unul mort, însă disperarea de a-l acoperi pe Leancă a fost prea mare ca să se poată abține.

Știți câte știri a plasat sâmbătă Filat? Eu am numărat 19! Toate în presa PLDM, desigur!

Vestea proastă însă pentru Vlad Filat este că evenimentul cu plăcinta a fost unul SUPERB, Iurie Leancă a fost la înălțime, la fel și Corman, Bumacov și ceilalți. ‎Și a fost mediatizat masiv și în toată presa, nu doar în presa PLDM, unde a fost mai mult ignorat, ca să nu-l concureze pe șefu’.

Iată așadar cum îl tratează Filat pe Leancă, iată cu ce s-a ocupat el sâmbătă, iată cum iși șterge picioarele de “bunul sau prieten și coleg”. De ce Filat nu a participat la “plăcinta solidarității”, un eveniment organizat în cadrul Festivalului Diasporei? De ce nu s-a dus alături de Iurie Leancă, de miniștri și simpli cetățeni, să arate că e solidar cu producătorii agricoli și problemele lor? De ce a preferat să stea ascuns și să lanseze artificii prin care să-l acopere mediatic pe colegul său de partid? Răspunsurile sunt clare, pentru că e un om fără caracter, un individ din ce în ce mai murdar, care a devenit cancerul politicii moldovenești.

După noua demonstrație făcută sâmbătă, Vlad Filat nu doar că nu mai are ce să pretindă la vreo funcție în stat, dar el devine un om de care Moldova trebuie protejată, pe tot ce pune mâna, murdărește iremediabil.

Evenimentul de care și-a bătut joc Filat sâmbătă, încercând să-l acopere mediatic pe Leancă, a fost un eveniment al DIASPOREI, al celor de la care liderul PLDM vrea voturi. Poate că unii dintre ei ar vota PLDM pentru Leancă, dar cum să voteze un partid care este condus de un om ca Filat, care recurge la astfel de campanii murdare împotriva colegului lui? Ce încredere are un votant PLDM că după alegeri Filat nu-l va da la o parte, nu-i va fura voturile pentru a folosi iar partidul în interesul său personal?!

Încep să cred că înainte ca alegătorii să voteze PLDM, cei din PLDM trebuie să spună electoratului cu cine merg cu adevărat în alegeri și să ofere garanțiile necesare că Leancă nu e doar un paravan pentru Filat.

Vlad Filat demonstrează că nu poate merge #înainte, el știe doar drumul #înapoi! Apropo de sloganul lui electoral…

Zilele trecute chiar am început să apreciez că Filat a înțeles importanța lui Leancă în PLDM, însă m-aș înșelat. Porcăriile de ieri, cu acoperitul mediatic al lui Leancă… îmi schimbă părerea din nou. Filat nu este un om stabil. El vineri a fost prieten cu Leancă, iar sâmbătă, ieri, a demonstrat că este cel mai mare invidios și nemulțumit om din Moldova, care nu suferă mult în presă alte persoane importante din PLDM. Leancă poate fi locomotiva PLDM, iar din acest motiv nu merită toate stângăciile lui Filat, josnice în ultima vreme.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii