Cum se vede Europa şi Eurasia de la Chişinău?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Pentru întâia oară, de la lansarea pentru internauţi, a emisiunii sugestiv intitulate „Raport secret”, care este o tribună inedită, de exprimare publică a unor opinii avizate privind evoluţii geopolitice actuale, invitat în platoul de filmare a fost un cetăţean al Republicii Moldova şi al României, un sociolog echilibrat şi un publicist cu o vizibilitate notabilă, la Bucureşti şi Chişinău, conaţionalul Dan Nicu.

Va influenţa federalizarea Ucrainei viitorul Republicii Moldova? Ce mai înseamnă azi Transnistria? Cine a făcut presiuni asupra preşedintelui actual, de la Chişinău, pentru ca să nu mai rămână la conducerea Armatei Naţionale, dintre Prut şi Nistru, cel mai bun ministru al apărării, din ultimele două decenii şi jumătate? De ce este nervos Dmitri Medvedev? Ce vrea, până la urmă,  preşedintele Federaţiei Ruse? 

La toate aceste întrebări găsiţi răspunsuri surprinzătoare, ilustrate cu imagini adecvate, pe parcursul dialogului purtat de doi membri ai Clubului Militar Român de Reflecţie Euroatlantică, cu fratele spiritual, de sânge şi istorie comună, de facto un lider informal, cu un viitor promiţător, cetăţeanul european Dan Nicu:

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Petrescu

Ion Petrescu

S-a născut la 2 noiembrie 1955, în Bucureşti, tatăl, Ion, fiind din judeţul Argeş, iar mama, Tamara, din stânga Prutului. A urmat cariera militară avansând până la gradul de colonel, fiind opt ani director al Trustului de Presă al Armatei României. ...

Ultimele articole