Cum să fii în rînd cu lumea și să ajungi în împărăția cerurilor?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Tații noștri se duc la lucru în Italia, Moscova și Israel și noi rămânem numai cu Tatăl Nostru. Heiner Bielefeld vorbește de monopolul Bisericii Ortodoxe în Moldova. Mitropolia vrea să apară oficial în Constituție, iar Noua Dreaptă îl cheamă înapoi pe Ștefan cel Mare.

Tindem spre Uniunea Europeană. Vrem acolo și pentru unii pare chiar Țara Promisă, așa cum putem întâlni și în Vechiul Testament. Doar că din încercarea de a avea și lupul sătul și capra întreagă de multe ori batem pasul pe loc. Mereu există cineva care nu este de acord.

Cazurile cu menora din centrul Chișinăului, religia predată în școli, problema cu oficializarea islamului și altor culturi religioase fac ca Moldova să pară una discriminatorie în ochii Națiunilor Unite. Asta a auzit Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Popov în urma întâlnirii cu  Raportorul Special ONU privind libertatea religiei sau convingerii, Heiner Bielefeldt.

Războinicii Luminii

La remarca lui Bielefeldt că Moldova s-ar comporta autoritar și că Biserica Ortodoxă deține monopolul, Mitropolia a spus că nu este de competența unei persoane străine de Biserică, necunoscătoare a învățăturii și lucrării Ei, să indice Bisericii și poporului ce este bine și ce este rău.

Continuare citiți pe Bloguvern.

Cu pioșenie, Acasă la Fluturaș.

Comentarii