CUM SĂ FACEM SĂ FIE MAI BINE? NE GÂNDIM!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Iată știrea:

Preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, salută remanierile guvernamentale făcute de către PLDM. Pe de altă parte, democratul susţine, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă,în ministerele deţinute de PD nu există situaţii catastrofale, deşi fiecare sector poate fi mai eficient.

Ei, chiar așa să fie? De ani buni vedem că guvernul scârțâie. Și premierul ne-a confirmat aceasta în repetate rânduri. A și început remanierile, schimbându-i pe ai săi. Așa, o invitație partenerilor – nu numai de alianță, dar și de GUVERNARE.

Reacția partenerilor a fost previzibilă, ca un reflex. Dacă zice premierul că e nevoie de remanieri, ba chiar le demarează, ceilalți se fac că plouă.

Mai întâi Ghimpu a zis, că toți miniștrii-liberali sunt ok. D-apoi sigur că da. Numai isprăvile lui Șalaru fac cât un Cod penal!

Iată că și democrații sar în ajutorul propriului guvern. Ca de obicei, ăștia dau tot pe o pace. „Nu dorim să fie o competiţie între PLDM și PD. Poate altcineva dorește să existe competiție, îndemnându-ne să facem și noi remanieri„.

Păi, d-le Diacov, altcineva e chiar șeful guvernului dvs. Dacă cumva ați uitat – sunteți la guvernare (nu în opoziție). La guvernare – înseamnă nu doar șezutul în parlament cu reșitul voprosurilor. Mai aveți și un guvern, care trebuie să facă treabă.  Iar în acest guvern mai sunt și miniștri-democrați.

Noi, cei din PD, nu avem ministere în care să fie o situație catastrofală. Dar, în principiu, ne gândim cum să facem să fie mai bine„.

Aici chiar vă credem. În ministerele PD-ste e totul bine merci.

Ei, se mai întâmplă, ministrul de la прачечная, adică a культурий, merge beat la volan. Dar la moldoveni cine nu merge? Ș-apoi doar ni s-a lămurit, că nu mergea. A venit să salveze prietenul. (Un exercițiu de logică – cum a venit, dacă nu mergea?!). Și chiar l-a salvat, pentru că dosarul a fost clasat. Că ministrul e rudă cu Diacov, e doar o coincidență.

Altul, de la economie, de trei ani ne adoarme ca un Kașpirovski cu mantra: paradigma economică trebuie schimbată. Ok. Trebuie! Dar ce urmează? Nimic. Dacă nu mă credeți, accesați site-ul ministerului. Amuzant site. Dacă găsiți cumva vreo idee (nu mai zic de strategie) de schimbare a paradigmei, să-mi comunicați. Dă-o încolo de paradigma! N-are timp omul. Are tocmai 66 de întreprinderi în gestiune. Știți voi care – cu gazul, electricitatea, metalul etc.

Și la protecția socială se taie în îndemnizații și ajutoare sociale, ca în varză. La toamnă rămân pensionarii și invalizii fără compensații.

În schimb, Lupu iese cu proiectul populist de modificare a sistemului de pensionare, ba și mai pune condiții. Că nu votează bugetul, dacă anterior nu se votează proiectul PD-ist. Când va ajunge la dezbateri, va înțelege, că de fapt e o prostie.

Așa că schimbări, remanieri, sigur că nu trebuie. Totul merge bine. Dar se poate și mai bine, zice Diacov.  „Orice schimbare trebuie să se înscrie în dinamica și psihologia comună a echipei„.

Clar. Dinamica și psihologia comună a echipei se vede…

Comentarii