Cum penibilii devin penali

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Faptul că reporterul portalului today.md iarăși a lua bătaie de la exponenții platformei DA, nici nu mai este știre. Lui Vadim Ungureanu i se numără coastele și este intimidat, periodic, asemenea unui creștin, care încearcă să supraviețuiască printre talibani. Nu, acesta nici pe departe nu este un mucenic. El troncănește ca o moară stricată, dar asta nu înseamnă că poate fi atacat. Oricât de insuportabil n-ar fi jurnalistul, politicanul trebuie să-și muște buzele și să iasă onorabil din situație.

Și mai grav este că fenomenul ia amploare. Dacă până mai ieri doar cei din anturajul conducerii partidului își dădeau frâu la pumni, ieri și liderii s-au pus pe treabă. L-am văzut aici pe Vasile Năstase cum l-a probozit pe Ungureanu atât fizic cât și verbal. Pe mine, de exemplu, nu mă doare nicio pamă cât insultele. Dar un mai spurcat la vorbă decât Vasile Năstase să cauți că nu găsești. Mă întreb cum poate un pretins politician să eticheteze un reporter cu expresii gen “animală, dihore, urâtule”. În schimb sare ars când în replică i se spune „sluga lui Țopa”.

Și nu m-ar deranja faptul că Năstașii a ieșit din sat, dar satul din el a rămas. Sunt deranjat că acest șmecher care cheamă reporterii „după club” pentru reglări se vrea la putere. Imaginați-Vă câtă presă liberă va mai rămâne în Moldova dacă accede platforma DA și Țopii la putere. Probabil, dar Juranl TV. Asta pentru că acești pretinși salvatori acționează după principiul cine nu e cu noi e împotriva noastră. Sunt un fej de jihadiști ai politicii
moldovenești.

Dacă vreți vă aduc o probă-n plus că acești oameni au pierdut contactul cu realitatea. În ultima ediție a emisiunii Ora de Ras de la Jurnal, Cheianu și Durbală i-a luat la rost pe americani și europeni pentru că nu întreprind nimic ca să dea jos guvernarea de la Chișinău. Altel spus, le cerea socoteală occidentalilor pentru faptul că nu au organizat până acum o răsturnare a puterii puterii pentru că platforma DA s-a ținut de cuvânt dar UE și SUA i-au mințit. Vi se pare normal!?

Se crează impresia că au pierdut contactul cu realitatea. Ei nu vor să vadă, nici să audă despre faptul că în curând la Chișinău vine Fondul Monetar să discute despre finanțarea Moldovei. Nu vor să știe despre ajutoarele României și alte acțiuni ale partenerilor externi, întrucât orice fel de colaborare cu oficialii de la Chișinău discreditează opoziție. Pentru că ce e bine pentru popor, e rău pentru opoziție.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole