Cum o să lupte opoziția facebook contra lui Dodon în 2018?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Este cel puțin batjocoritor în raport cu cetățenii să pretinzi a fi ”candidatul poporului” dar ca partid să nu ai nici măcar o organizație teritorială, o echipă puternică și tineret. Desigur, este foarte interesantă Santa Barbara cu candidatul unic și blocuri electorale jucată de Maia Sandu și Andrei Năstase pentru telespectarori, dar întrebarea rămâne întrebare: cum aveți de gând să luptați contra lui Dodon în parlamentarele din 2018? – desigur dacă există un asemenea scop. De la apariția PPDA în 2015, sau a PAS în 2016 – nu a fost destul timp pentru a coborî din facebook la cetățeni? Desigur, tre să te rupi un pic din zona de comfort, să te plimbi pe jos, să renunți la like-uri și să le prezinți oamenilor o programă de guvernare, acesta-i lucrul unui politician înainte să fie votat.

Conferințele de presă desigur tot au un impact, dar la fel presupune prezentarea unui program de acțiuni prin care să dai un răspuns la întrebarea: ce o să faci dacă o să te votez? – Pentru că, cel puțin pentru mine un răspuns gen: o să luptăm cu plahotniuc, regim, capturare, corupție – suna foarte general și nu-mi insuflă nici un pic de încredere, nu că dorință de a-i oferi votul unui asemenea ”politician”.
Necătând că Dodon și-a luat o palmă zdravănă la referendumul din Chișinău, totuși are susținere în teritoriu, el manipulează, dezinformează cu nerușinare, dar se află mai aproape de cetățeni, și pentru poziționarea lui pro Putin – lumea îl votează.

Maia Sandu este foarte naivă crezând că strategia utilizată la prezidențiale este valabilă și pentru alegerile parlamentare! Nu toți votanții au facebook, dar și cei care-l au – nu înseamnă că o să te voteze! Să nu uităm, în turul 2 al prezidențialelor Dodon a câștigat datorită voturilor „contra Maiei Sandu”, iar Maia Sandu a ajuns la scorul înalt datorită voturilor „contra lui Dodon”. La parlamentare însă, pe lângă acțiunile guvernării, cetățeanul analizează și activitatea primarului din localitatea în care se află. Pe Năstase îl las deoparte pentru că este irelevant (mai ales că toți cei care îl susțineau în teritoriu l-au lăsat încă anul trecut) de altfel nu s-ar ține de fusta Maiei. Dar pe Maia – cine o reprezintă? Ea cu pumnul de tineri din organizația sa de tineret speră să reușească în toate localitățile? – Imposibil. Mai ales că, pe lângă lista de partid care pariez că o sa fie plină de anonimi, o să trebuiescă să promoveze pe cineva și în circumscripțiile uninominale! Ca variantă poate ea să meargă cu lista și Năstase cu circumscripțiile, dar tot – nu-l bate pe Dodon.

* Cred că ați observat că nu am inclus până acum în formulă Partidul Democrat, care duminică și-a reconfirmat susținerea puternică în teritoriu obținând victorii în 8 din 10 primării din primul tur și urmează turul 2 în încă două primării unde contracandidații sunt socialiști. Scrutine unde PAS și PPDA nici nu au înaintat candidați la funcția de primar. Care este deci scopul adevărat al alinaței PAS-PPDA-PLDM și a blocului PPDA-PAS în parlamentarele din 2018? – Lupta pe facebook contra lui Plahotniuc?
Cu Dodon atunci cine luptă? – pentru că din toată această Santa Barbara are de câștigat doar Dodon!

Apropo:

Pace 😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii