Cum ne plictisim de propria ţară: cazul Serebrian !!!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În anii studenţiei aveam o profă, care mai că-şi dădea duhul la auzul sau vederea lui Serebrian. Atâtea ofrande şi laude la adresa geniului social, liberal, democrat şi de care-o mai fi…

Personal, vedeam în acest “geniu” doar vorbă multă, frumoasă (a se citi pompoasă) şi fără “folos”.

Dar, mă rog, iertată-mi fie subiectivitatea.

Prin urmare, acest oportunist, care a crezut că deştăptăciunea sa îi va aduce un avantaj în faţa celorlalţi politicieni, s-a greşit amarnic. Căci e bine ştiut – în politică nu-i nevoie de super-cunoştinţe, ci de abilităţi pentru a cuceri publicul (a se citi prostimea) şi a-ţi domina (a se citi îngropa) colegii.

Ei, poate cei 7 ani de-acasă (să recunoaştem – e manierat omul) i-au încurcat lui Serebrian să se impună pe arena politică, strecurându-se de multe ori când într-un partiduţ, când într-un bloculeţ, etc.

Bine, după această scurtă introducere, să vizăm ideea de bază. Invitat la un dialog, Serebrian a declarat că nu-şi mai doreşte funcţia de ambasador. Şi motivul ar fi unul simplu – plictiseala.

Apropo, un profesor de-al meu, trecut în lumea celor drepţi – Dumnezeu să-l ierte! – îmi deschidea odată parantezele – orice persoană care prezintă un pericol pentru guvernanţi este îndepărtat din ţară; şi cea mai bună soluţie este să-l trimită într-o misiune diplomatică.

Probabil e şi cazul lui Serebrian, deşi după cum spuneam din start, nu prea văd eu în personajul respectiv vreun fel de concurenţă, sau chiar mai mult – un pericol.

Dar, mă rog, alde Filat şi Lupu ştiu mai bine cum stau treburile…

Acum însă, să elucidăm problema plictiselii. Fiind întrebat, dacă îşi doreşte un nou mandat de ambasador al RM în Franţa, Serebrian s-a grăbit să puncteze – „Nu, în niciun caz nu…“. Deoarece, continuă domnia lui – e plicticos să te afli într-o funcţie timp de 2 mandate.

Acesta n-a precizat dacă în general refuză s-o mai facă pe diplomatul sau s-a plictisit doar de Franţa. Mai ştii, poate îşi doreşte vreun mandat prin Hong Kong (deşi habar n-am dacă avem vreo reprezentanţă pe-acolo).

În fine, una este cert – aşa cum mare brânză n-a făcut în Franţa, n-o va face nici în altă parte, fie vorba de Hong-Kong, Japonia sau Brazilia.

Dar nici mare treabă nu va face în vreo funcţie publică din ţară (printre altele a declarat că nu-şi doreşte să revină nici în politica internă, deşi teoretic…)…

Poate e timpul să se ducă la odihnă (a se citi gunoi (politic))?!

 

P.S. Gurile rele spun că s-a pricopsit omul cu un lanţ de restaurante prin Chişinău. Aşa că, Fortuna fie cu noul businessman de pe malurile Bâcului…

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole