Cum are de gând Maia Sandu să-i fure susținătorii lui Dodon?!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
maia sandu, igor dodon, pas, psrm

Ne apropiem de următoarele alegeri parlamentare tot mai mult. Partidele politice de la Chișinău, atât cele de la putere cât și cele de opoziție, își pun la punct strategiile politice – cum să primească o felie cât mai mare din tortul electoral?

Va fi foarte dificil, va fi nevoie nu doar de resurse financiare, dar și de resurse umane inteligente, campania electorală în baza unui nou sistem electoral se anunță foarte complicată. Pe parcurs vom vedea fiecare echipă ce și cum va face; mass-media stă cu ochii pe ei.

La finele lui 2017 am primit declarația de constituire a primului bloc politic/electoral. PAS cu PPDA vor candida pe o listă comună. În așa fel ei cred că-și vor dubla șansele de câștig. În virtutea acestei scheme oficiale, oricum neoficial Maia Sandu și Andrei Năstase merg pe strategii de luptă proprii.

La început de 2018 aflăm că liderul PAS are de gând să-i fure susținătorii lui Dodon. 😀 Serios! Ca să explic: la emisiunea IMPORTANT de ieri, Maia Sandu a declarat franc că ținta partidului lor este nu doar electoratul pro-european, dar și „electoratul de stânga”, adică moldovenii pro-ruși. Să-i urăm succes!

Însă eu încerc să-mi imaginez cum o va face. Întrebarea este: cum convingi un cetățean pro-rus să voteze un partid pro-european? Îi spui că Putin e rău, iar Merkel e bună, sau cum?… Dodon a cucerit inimile la acea jumatate din electoratul Republicii Moldova pro-rus cu lozinci anti-europene, anti-românești, anti-amenicane. Maia Sandu va face același lucru? Rămâne să vedem în curând.

Comentarii