Cum credeți? Unioniștii din Parlament s-ar bucura oare să vină și alți unioniști în Legislativ pe 20 octombrie?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Așa cum știm, odată cu aceste alegeri locale, de la 20 octombrie, se vor desfășura și alegeri parlamentare noi, în circumscripția din localități afiliate Chișinăului, în Nisporeni, Diaspora și Transnistria? Peste tot este câte unul sau chiar mai mulți unioniști care, în plus, fiecare reprezintă un partid. Sigur – unii având mai multe șanse, alții – mai puține. Dar dacă s-ar reuni eforturile partidele lor, s-ar putea ca președinții/vicepreședinți ai unor partide unioniste să devină deputați și să demonstreze acolo ce vor ei cu adevărat să propună societății.

De asemenea, cunoaștem că, în Parlament au scos sau încă scot capul de sub fusta/umbrela ACUM unii deputați considerați de capii ”Alianței pro-Dodon” drept unioniști, deja avem și candidați primari la capitală.

Alții așteaptă încotro va bate vântul după alegeri și va părăsi corabia ACUM-isto-PSRM-istă după. Dar poate și nu, cine știe?

Mai sunt doi, dintre care unul este chiar sincer și credibil.

Întrebarea noastră: Cum credeți? S-ar putea bucura aceste patru persoane percepute ca ”unioniste” în Legislativ de venirea altor patru unioniști din circumscripții, pentru a se forma un grup parlamentar unionist? De exemplu, să vină Tudor Deliu, Ana Guțu, Vitalia Pavlicenco și – exact de la ACUM, de ce nu? – Ion Iovcev, fost vicepreședinte al PNL de la fondare până la prima ”curățire” a PNL de către Vlad Filat.

Astfel, cineva dintre ei ar avea curajul și verticalitatea să facă apeluri și îndemnuri publice în sprijinul acestei idei? Cum credeți?

Comentarii