Cum calul a înghițit potcoava!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un cal  breaz trăgea din greu. La deal, potcoava din drepata a sărit din caiele. Totuși, cu efort călesc, a ajuns în varf de deal, copita însă a rămas fără protecție. Astfel, la vale, calul  fu nevoit să frâneze cu stânga, deși știa, că  stânga niciodată nu face ca dreapta. Deoarece calul era unul de elită, nu purta potcoave și la copitele din spate, (era  unul mândru, îi era rușine…), fapt pentru care a ajuns, în vale, mai devreme decât își planificase. În plus, la următorul deal, un alt cal și mai breaz, era deja în fața  lui și, după cum potcoava din dreapta nu ține la dealuri niciodată, aceasta a sărit iarăși, zburând drept în botul calului (1).

Potcoava i-a spart dinții întratât de rău, încât calul (1) nu putea zâmbi, ca altă dată, iar calul (2) putea. Vroind să scuipe, din gură, potcoava, calul și-a dat seama, că unele iepe  ar putea fixa cu ochii, faptul. Tinând la PR mai mult decât la picoarele sale, calul a înghițit potcoava.

Cum calul a înghițit potcoava, poveste populară politică moldovenească, de Iurie Badicu.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii