Cum ar fi alegeri fără campanie electorală?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Oare nu ar merge? Stabilirea unui timp mai scurt pentru prezentarea platformei şi a programului, promisiuni şi ce mai au ei acolo (la care mai pui că se învinuie că le copie unii de la alţii) şi gata… Pentru ce 2 luni? Ce rost din campania aceasta? Hai să întrebăm oamenii, câţi din ei votează un candidat în baza campaniei electorale pe care o desfăşoară…

Majoritatea alegătorilor ştiu cu cine vor vota din momentul în care candidaţii sunt înregistraţi în cursa pentru alegeri.

Ce au cetăţenii de câştigat pe durata campaniei electorale? Nimic, ba din contra. Majoritatea primarilor care candidează pentru un nou mandat şi-au suspendat activitatea, miniştri şi alţi funcţionari. Ţara are nevoie de reforme, dar lucrurile sunt stopate. Poate aici cineva o să contrazică spunând că activitatea unei sau altei instituţii este asigurată de un şef interimar, dar nu e aşa cum ar trebui să fie.

Pe lângă aceasta, se cheltuie bani, muuuulţi bani…. cu care se pot repara multe drumuri, una din cele mai grave probleme cu care se confruntă ţara noastră.

Şi mai mult, am impresia de cele mai multe ori că perioada campaniei electorale e făcută penru ca pretendenţii la funcţiile de primar (în acest caz)  să se învinuiască la greu să toarne gunoi unul peste altul, să-şi arate astfel “deşptăciunea”, ceea ce de fapt duce la pierderea încrederii din partea alegătorilor.

Oare când moldovenii vor învăţa să desfăşoare o campanie electorală frumoasă şi cu folos… Când?

Comentarii