Cum a fost pedepsită Ucraina pentru nesupunere, sau cum niște demagogi au adus o țară în război civil

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Iată cum se întîmplă dragii mei, cum numai vrei să arăți că ai o opinie și dacă asta nu coincide cu main-stream-ul (vectorul cerut de cei mari) imediat ești pedepsit. Poți să fii scos de la lucru, poți să fii declarat nebun, sau dacă este o țară care se vrea a avea propriile interese atunci nesupunerea va duce la război civil. Situația din Ucraina demult nu mai este una normală și conformă regulilor luptei politice democratice. Și eu am multe de reproșat regimului lui Ianucovici și corupției de la toate nivelurile de acolo, dar nu se poate să fie așa o încleștare de aprigă, trebuiau luate măsuri preventive.

Astăzi avem un război civil în Ucraina și doar un slab de minte poate să mai nege asta.

Am expus-o aceasta și în articolele mele precedente la această temă. În joc au intrat forțe extraordinar de mari, care se pot pune contra unui colos așa precum Ucraina. Situația din Ucraina a fost repetată de aceleași forțe care au pus clovnii noștri la putere, repetiția generală a avut loc la Chișinău pe 7 Aprilie 2009. Au dezinformat cît au putut oamenii, au cultivat ura enormă care să răbufnească în final în acțiuni ample de protest cu violențe și jertfe.

Cine totuși s-a jucat cu focul în cazul Ucrainei? Acei liderași de maidan care au primit anumite promisiuni de la vest și ajutoare financiare, informaționale, logistice pentru a organiza protestele acum sînt depășiți de situație sau cum se spune în popor s-au kk în pantaloni. Nici ei nu se așteptau le ceea ce se întîmplă azi. Au scăpat total situația din control, și ceea ce se gîndeau ei că va fi o simplă mică aventură de a schimba puterea de la Kiev și a lua cursul spre cei care le-au promis favorurile s-a dovedit a fi mult mai greu. Și deja vor merge pe cadavre spre tronul puterii acești lideri apăruți din nimic de-al de Iațeniuk, Kliciko și Tegniboc.

Este limpede ca buna ziua că protestele au început și au continuat cu sprijinul direct și indirect al unor forțe din vest. Ucraina a primit cea mai mare lovitură a sa de la Independență încoace pentru simplul fapt de a ieși din ascultare față de forțele care au ordonat clar direcția, pedeapsa pentru că nu a semnat acel proclet acord. Liderii opoziției au simțit un pic gustul puterii, li s-au tulburat mințile cînd au deschis geanta cu euro și le-au spus: Це ваше! Li s-a luat poate și vorbirea cînd au dat mîna cu oameni mari care le-au făcut promisiuni mari numai să facă totul Як требо. Însă aventura s-a prelungit, față de scenariul din Chișinău la 7 Aprilie 2009 Ucraina a demonstrat imunitate. Așa s-a întins o zi, apoi 2 zile apoi o săptămînă, o lună, 3 luni etc. Situația deja se conserva într-un fel de status quo de moment. Scenariul ieșise de sub tiparul Moldovenesc (07/04/2009) și deja trebuiau să simuleze ceva, să facă măcar careva mișcări. Cei care finanțează tot își cam pierduse răbdarea deoarece nu se întrevedea nici o schimbare pe frontul de est.

Au început apoi provocările din partea manifestanților pașnici, care au început a lua cu forța clădirile puterii, atît în Kiev cît și în alte orașe ale Ucrainei, mai ales în vestul țării, cu orice preț se punea scopul de a destabiliza puterea, de a o provoca de a detona țara.

Ceea ce li se părea o joacă, un fel de șah politic liderilor actualei opoziții din Kiev unde ei credeau că au rolul de ofițeri, ture, regi sau cel puțin cai, s-a dovedit a fi un pic altfel. Ei nu sînt decît niște pioni în mîinile marilor jucători, pioni care foarte repede vor fi scoși din joc sau dați la bătaie, mai ales că materiale compromițătoare despre fiecare și rolul lor în toată aventura asta au îndeajuns. Și dacă pînă nu demult asta doar se intuia cu o mare doză de adevăr, păi recentele convorbiri ale diplomaților americani scoase la iveală nu mai lasă nici un pic de îndoială.

http://www.youtube.com/watch?v=8YSFNOaJupE

 

Cine se face vinovat de explozia situației în Kiev? Mulți se fac vinovați de asta.

Puterea care nu a oprit această aventură din fașă și nu a înțeles imediat care este pericolul și cine comandă muzica acolo la Euro mai Down. Nu a du suficiente campanii de informare a populației despre ceea ce pericol prezintă vinderea de țară. Moleșia puterii este un factor important care a dus la degenerarea situației într-un asemenea hal. În alte țări au mai fost mitinguri și proteste violente dar cu o și mai mare violență aceste țări „Democratice” foarte „democratic” îi împrăștiau pe toți folosind gaze, gloanțe, mașini blindate etc., erau și morți și răniți dar se termina, așa a fost în Grecia, în Marea Britanie, în SUA, în Japonia, Singapur etc.

Opoziția, care a văzut în această criză, în această acțiune de pedepsire a propriei țări o aventură politică prin care să preia puterea. Să promită ce are de promis sacilor cu bani ca aceștia să le dea o țară pe tavă. Dar se pare că vor obține niște ruine pe tavă. Acești aventurieri politici care cred că vor obține puterea și pe învingători nu-i va judeca nimeni uită un lucru, că orice secret mai devreme sau mai tîrziu se va afla, și cum au primit banii și cum au promis multe și mărunte. Și li se vor aminti atunci și despre oamenii care au murit, care au fost aduși jertfă pentru ambițiile lor politice.

Presa, care în mare parte s-a aliat cu cei care plătesc și comandă muzica, în loc să informeze populația și să îndemne la oprirea violențelor. Acestea prezintă cu lux de amănunte informațiile așa cum li se comandă și redau orice apel al elementelor criminale la violențe și la sdrobirea puterii în țară.

Comunitatea internațională, este și ea vinovată, a stat în lături spunînd că este o luptă internă dirijată bine de marile puteri, și cam toți responsabilii se limitau a spune lucrurilor pe nume zicînd doar ceva de genul: îndemnăm părțile la pace și ne îngrijorează situația de la Kiev.

Îmi este interesant un lucru, cînd vor fi trași la răspundere cei care au provocat violențele din Kiev? Cum se vor simți liderii opoziției actuale cînd (probabil) vor prelua puterea de la Kiev? Cum se vor uita în ochii poporului știind că pentru realizarea aventurii lor politice zeci de oameni au plătit cu viața lor, oameni care în condiții obișnuite nici nu ar fi încălcat nici o lege, polițiști care nici nu doreau să fie părtași la asemenea dezordini în masă și care sînt nevoiți să se apere de niște animale bipede care aruncă sticle incendiare spre ei.

Яценюк, Кличко, Тегнибок; как вы себя будете чувствовать после того как возьмете власть, проходя по трупам? Не лучше ли было бы остановиться? Страна в опасности! Пора прекратить это все, это уже не авантюра!

Îi înțeleg și pe ei(liderii opoziției), au intrat prea departe și deja se tem, se tem că nu mai pot opri nimic, dar nici înapoi nu pot da, poate doar să fugă din țară.

Este o greșeală strategică comisă de UE în acest caz, o greșeală care dă dovadă de o gîndire limitată a celor care au sancționat această operațiune, și se ajunge la un moment cînd mai deștept este să te retragi să dai un pas înapoi ca mîine să faci 10 înainte. Însă acest moment a fost scăpat de cei care au comandat muzica. Este un mare pericol să ai un focar de război civil chiar la granița cu Uniunea Europeană, acest pericol este mult mai mare și mai important decît aderarea sau nu a unui nou membru. Chiar dacă nu a semnat acum acel tratat, oricum îl semna Ucraina, într-un an în 3 dar nu avea încotro, nu trebuiau forțate lucrurile într-un asemenea fel. Poate a fost SUA cei care au influențat aici forțarea notei însă acest scenariu trebuia prevăzut, Statelor unite în mare parte le este indiferent ce e aici, aici e Europa și problema e în grădina noastră. Europenii trebuiau să gîndească cu 5 pași înainte spre ce poate duce această aventură.

Avem astăzi o țară îngenunchiată, o țară biciuită, un fel de exemplu pentru alții ca să le treacă dorul de neascultare. Trebuie introdusă stare de asediu, și trebuie acționat în conformitate cu această stare, forțele care se lupă azi acolo au mult mai multă putere ca să fie lăsate pe seama poliției. Cînd se face o intervenție externă asupra țării armata este cea care trebuie să răspundă.

Dar totuși sper ca să se oprească violențele iar cei care vor fi mai înțelepți vor ceda, ar trebui de organizat un referendum pe țară unde să fie clar puse cîteva întrebări care ar lămuri lucrurile despre cum și unde trebuie să meargă țara.

Дорогі друзі, брати з Україні, припинити насильство, Подумайте про людей і вашій країні!

Mai jos niste imagin foarte grele despre acțiunile pașnicilor manifestanți care vor nu știu unde să ajungă prin sînge.

Priviti cum acești manifestanți procedează foarte „democratic” și bruschează, bat, lipsesc de libertate și îl leagă cu cătușele de scenă pe guvernatorul regiunii Volini. Oare se vor autosesiza interpolul pentru aceste acțiuni?!

Eu cred că ar trebui declarate alegeri anticipate şi preşedintele să-şi dea demisia, asta e.

IMG_0304

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole