Culmea tuperului. Filat cere susținerea poporului sărăcit de premierul Filat

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După cinci luni de urmărire penală, Filat și apărarea lui au impresia că trec în ofesivă. De trei zile avocatul politicianului reușește să obțină amânarea ședințeor de judecată “datorită” incidentului din celula, unde învinuitul s-a lovit la cap. Mai mult, azi, apărarea a o obținut o mică victorie – amânarea procesului cu 10 zile, urmare a certificatului medical eliberat pe numele lui Filat. Au nevoie de acest timp ca de oxigen.

Apărarea încearcă să-și victimizeze clientul, pentru a determina opinia publică să plângă de mila lui Filat, să iasă în stadă pentru a cere eliberarea celui despre care procurorii spun că a golit Banca de Economii. Participarea de ieri la emisiunea a avocatului Ion Popa la emisiunea Politica, cu siguranță, poate fi interpretată ca și parte a scenariului, menit să dezarmeze acuzarea lui Filat. Mai ales că TV7, după cum bine știți, aparține liberal-democratului Chiril Lucinschi, iubitul moderatoarei Natalia Morari.

Am urmărit cu interes emisiunea ca să înțeleg faptul că avocatul a avut nevoie de o platformă pentru a schimba percepția pubicului despre Vlad Filat. Pe alocuri, însă, mă tem că nu a făcut decât să provoace reacții adverse. Să declari că “cel mai mare regret, probabil, este cât de trădători sunt moldovenii, pe care i-a ajutat foarte mult”, este ca și cum i-au reproșa poporului că nu-l venerează după merite că nu luptă pentru liberate lui. Cinic, dar adevărat. Politicianul ne sugerează să ieșim în stradă.

Întâmplător, sau nu, peste noapte, la ușa judecătorilor au apărut câțiva pensionari (vedeți aici) , care au cerut cee ace își dorește cel mai mult Vlad Filat –liberate. Mă întreb și Vă întreb unde e PLDM-ul de altă data, unde sunt jumătate de million de moldoveni care au votat pe vremuri stejarul. Răspunsul îl găsim în ssondajele care denotă că doar 2% dintre alegători mai au înredere în PLDM.

Un alt element abordat în emisiunea de aseară este condițiile de detenție a lui Filat. “Celula se află în capătul holului, pe unde merge foarte multă lume şi este gălăgie. Alături stau doi gardieni la o masă, iar telefonul acestora sună zi şi noapte, uşa se trânteşte foarte tare, practic eşti nevoit să tresari tot timpul”, a spus Rusu. Evident că deținuții sunt, în primul rând oameni și trebuie să fie tratați ca atare, doar că mă întreb de ce un medic care a luat mită o sută de euro, poate sta într-o celulă cu cinci deținuți, iar un politician bănuit de furtul a sute de milioane trebuie să se bucurre de condiții speciale?

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole